HC Energie Karlovy Vary

ČSLH posvětil pokračování MHL v Karlových Varech

Dobrou zprávu pro všechny fanoušky, kteří si v uplynulé sezoně oblíbili juniorskou „Vlčí smečku“, přineslo nedávné zasedání Výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje. Ten jednomyslně schválil žádost HC Energie o pokračování projektu Mládežnické hokejové ligy v Karlových Varech.

S první sezonou juniorů Energie panovala podle Miroslava Vaňka všeobecná spokojenost. „Na začátku celého projektu jsme si kladli tři základní cíle. Prvním bylo zkvalitnit přípravu našich juniorů. Zde je bez debat, že MHL je kvalitnější soutěží než extraliga juniorů. Dále bylo naším úkolem zapracovat do sestavy co nejvíce reprezentantů, což jsme také splnili. Osm nebo devět našich juniorů se během sezony průběžně objevovalo v reprezentačních výběrech. Třetím cílem pak bylo celou soutěž zvládnout po sportovní, společenské a finanční stránce. Postoupili jsme do play-off, rozpočet se podařilo zafinancovat, a všechny naše cíle tak byly stoprocentně splněny. Pomalu a jistě se začínáme připravovat na nový ročník,“ uvedl generální manažer HC Energie.

Že souhlas ČSLH není samozřejmou formalitou, dokazuje i nedávná žádost Jindřichova Hradce o schválení účasti v MHL, která byla svazem zamítnuta.