HC Energie Karlovy Vary

A-tým povedou Richard Žemlička a Karel Mlejnek

Vedení HC Energie se dohodlo na novém ročním kontraktu s Richardem Žemličkou, který tak zůstává hlavním trenérem A-mužstva. Jeho asistentem bude Karel Mlejnek, úspěšný karlovarský trenér mládeže, který v uplynulé sezoně vedl juniory v MHL. „Věříme, že spolu vytvoří dynamický tým, který navodí změnu,“ uvedl generální manažer Miroslav Vaněk.

Brzy 49letý Richard Žemlička se trenérského kormidla v Karlových Varech chopil na začátku listopadu 2012. S Energií byl dohodnutý na smlouvě do konce sezony, nyní se obě strany rozhodly spolupráci o rok prodloužit. „Trenér Žemlička přebíral mužstvo v nelehké situaci, se kterou se však dokázal popasovat. I když postoupit do předkola se mu nepodařilo, jsme toho názoru, že zde má rozdělanou práci a má týmu co nabídnout. Proto jsme se rozhodli dát mu šanci. Asistentem mu bude Karel Mlejnek, který prošel všemi kategoriemi a dlouhodobě prokazuje, že patří k absolutní trenérské špičce. Jeho posun k nejprestižnější kategorii je přirozený a samozřejmý,“ vysvětlil záměr vedení klubu generální manažer.

Jaromír Kverka st. jako dosavadní asistent Richarda Žemličky obsadí pozici asistenta u juniorů v MHL. Do role hlavního trenéra juniorů se posouvá Tomáš Mariška, který do Karlových Varů přišel z Havlíčkova Brodu před premiérovou sezonou v MHL, ve které dělal asistenta Karlu Mlejnkovi.