HC Energie Karlovy Vary

Dvořák s Kohoutem v nominaci na MS U18 v Soči!

Mistrovství světa hráčů do 18 let se blíží a z nominace do ruského Soči se mohou radovat i dva energetici. Obránce Tomáš Dvořák (na snímku) a útočník Martin Kohout si o nominaci řekli především díky skvělé sezoně v MHL, zasáhli i do play-off staršího dorostu, na jehož konci se radovali z mistrovského poháru. Šampionát se koná od 18. do 28. dubna.

Dvě jména karlovarských talentů zaujala kouče reprezentačního výběru hráčů do 18 let Luďka Bukače. Pro oba talentované hokejisty je nominace především odměnou za premiérovou sezonu v MHL. V té patřili k pevným pilířům sestavy, Tomáš Dvořák naskočil to 59 zápasů základní části, Martin Kohout odehrál o jedno utkání méně. Oba mladíci pak absolvovali i pětizápasové dramatické osmifinále proti silnému Spartaku Moskva.

Soustředění s reprezentačním týmem absolvoval ještě jeden energetik, autor zlatého gólu a z finále extraligy staršího dorostu Sebastián Gorčík. I přesto, že vstřelil v přípravném zápase proti Slovensku vítěznou branku, se nakonec do nominace nevešel.

V přípravě svěřenci trenéra Bukače poměřili síly se slovenským reprezentačním výběrem. Obě dvě utkání vyhrál český tým, první 6:1 a druhé 2:0. Z energetiků se bodově prosadil jen Sebastián Gorčík, jenž vstřelil vítěznou branku v druhém vzájemném duelu.

Mistrovství světa hráčů do 18 let se hraje pravidelně od roku 1999. Historicky nejúspěšnější zemí na turnaji jsou Spojené státy americké, které hned sedmkrát braly zlato a vyhrály poslední čtyři turnaje. Česká sbírka cenných kovů čítá pouze tři bronzy z let 2002, 2004 a 2006.

Konečná nominace na MS U18

Brankáři

René Svoboda (Vítkovice), Jindřich Pacl (Plzeň), Pavel Jekel (Kometa Brno).

Obránci

Jan Košťálek (Rimouski, QMJHL), Jan Štencel, Lukáš Klok (oba Vítkovice), David Němeček (Sarnia, OHL), Filip Pyrochta (Liberec), Tomáš Andrlík (Plzeň), Martin Kokeš (Litvínov), Tomáš Dvořák (HC Energie K. Vary).

Útočníci

Jakub Vrána (Linköping, Švédsko), David Pastrňák (Södertälje, Švédsko), Adam Zbořil, Patrik Zdráhal (oba Acadie-Bathurst, QMJHL), Dominik Kubalík (Sudbury, OHL), Luboš Rob (Č. Budějovice), Miroslav Indrák, Roman Přikryl (oba Plzeň), David Kämpf, Ondřej Kaše (oba Chomutov), Pavel Zacha (Liberec), Dominik Pokorný (Sparta Praha), Martin Kohout (HC Energie K. Vary).

Hlavní trenér: Luděk Bukač ml.
Asistent: David Bruk

Program českého týmu v základní skupině

Pátek 19. dubna
17:00 Česká republika – Lotyšsko

Sobota 20. dubna
15:30 Česká republika – USA

Pondělí 22. dubna
15:30 Česká republika - Finsko

Úterý 23. dubna
20:00 Česká republika – Rusko