HC Energie Karlovy Vary

Junioři odstartovali výběrový kemp v Ostrově

V pondělí 15. července okusili junioři první led sezony 2013/14. Na výběrovém kempu v Ostrově nad Ohří se přes čtyřicet hráčů snaží zaujmout trenéry a probojovat se do další fáze přípravy, která se v příštím týdnu přesune do KV Areny. O začátku přípravy jsme hovořili s hlavním trenérem týmu Tomášem Mariškou.

FOTOGRAFIE Z TRÉNINKU

Pane trenére, jaká je náplň těchto prvních dní?
Přípravu jsme začali tady v Ostrově, kde máme tryout kemp. Máme tu 38 hráčů a 4 gólmany a cílem je jednotlivé hráče porovnat a kádr pak lehce zúžit. Pak necháme klukům volný víkend a přesuneme se do KV Areny, kde už bychom se věnovali systémovým věcem. Tady v Ostrově se budeme zaměřovat především na individuální činnosti a odpoledne se budeme věnovat hře, abychom kluky viděli v herních situacích.

Kolik hráčů se na konci týdne s týmem rozloučí?
Někteří hráči ubýt musí. I když i v Karlových Varech opět budeme trénovat rozdělení do skupin, přesto chceme kádr lehce zúžit. Máme tu například více hráčů ročníku 1996. Počítáme s tím, že ti, kteří nás nepřesvědčí, se zapojí do přípravy staršího dorostu. Stejně tak tu na zkoušku máme i některé starší hráče. Přesné číslo, kolik hráčů už tento týden skončí, ale zatím říct nemohu.

Kdy byste pak chtěli mít jasno o finální sestavě?
Myslím, že chytřejší bychom měli být po Vemex Cupu, tedy kolem 4. a 5. srpna a nejdéle do poloviny srpna bychom chtěli mít uzavřenou soupisku, se kterou pak půjdeme do soutěže. Už Vemex Cup budeme brát velice prestižně. Čekají nás tam velice silní soupeři, kteří nás důkladně prověří. Úplně na konci přípravného období jedeme do Salzburgu, tam už bychom měli ladit poslední detaily.

Mají šanci zahrát si MHL všichni účastníci kempu, nebo jsou tu někteří spíše jen na zkušenou?
Hráčům jsme řekli, že všichni startují ze stejné čáry. Každý svou šanci má a my se zařídíme podle toho, jak se kdo této šance chopí a jak se nám tu předvede. Všechny hráče jsme sem vzali proto, že je známe nebo na ně máme dobré reference. Věříme, že z tohoto velkého počtu vybereme kvalitní užší kádr.

Na rozdíl od loňských let se neúčastníte Světového poháru juniorů v Omsku. Nemůže tato předsezonní zkušenost s Ruskem hráčům chybět?
Doufáme, že ne. Každopádně nás mrzí, že do Omsku nejedeme. Myslím si, že aktuálně je to asi nejkvalitnější juniorský turnaj na klubové úrovni na světě. I to cestování a adaptace na letadlo a hotely byla pro hráče cenná. Musíme to zkusit nahradit výjezdem do Salzburgu a nezbývá nic jiného, než aby asi hráči zvykali až v průběhu sezony.

Na ledě se objevila i nová posila realizačního týmu, Roman Višňák. Jaká je jeho úloha?
Roman Višňák působí jako trenér gólmanů u MHL týmu a dále také u staršího a mladšího dorostu. Měl by také zastávat funkci manažera týmu a pomáhat nám s organizací tripů, zajišťování letenek a podobně.

Díky za rozhovor!


Hráči ve výběrovém kempu

Brankáři

David Honzík, David Fečo, Jan Nguyen, Pavol Borko.

Obránci

Tomáš Kvapil, David Troška, Marek Červený, Martin Gombár, Ota Novák, Jakub Matyáš, Martin Kečkéš, Denis Šimek, Tomáš Dvořák, Ondřej Šafář, Patrik Michálek, David Bahounek, Lukáš Blaha, Robin Andre Soudský.

Útočníci

Jakub Flek, Lukáš Vrána, Oto Táborský, Michal Šalka, David Šťastný, Jan Trummer, Michal Hlinka, Ondřej Kubáč, Daniel Vachutka, Štěpán Csamango, Tomáš Harkabus, Matěj Zadražil, Šimon Bečka, Peter Hrehorčák, David Griger, Ondřej Beránek, Sebastian Gorčík, Daniel Hroch, Martin Kohout, Alexander Molnár, Jakub Vrána, Martin Osmík, Václav Krliš, Jakub Orság, Tomáš Rubeš, Juraj Bezuch.