HC Energie Karlovy Vary

V KV Areně trénují už i junioři

Po týdnu stráveném na ledové ploše v Ostrově nad Ohří se příprava juniorů na MHL přesunula do tréninkové haly KV Areny. Jak prozradil asistent trenéra Jaromír Kverka, kádr už prošel prvním sítem a původně velmi široký tým opustilo osm hokejistů.

Celý uplynulý týden strávili energetici na zimním stadionu v Ostrově nad Ohří, kde proběhl úvodní kemp. Na jeho začátku disponovali trenéři 38 hráči a 4 brankáři. „S průběhem kempu jsme byli velmi spokojeni. Všechny kluky jsme viděli při plné zátěži, což jsme potřebovali, abychom mohli zúžit kádr,“ uvedl asistent trenéra Jaromír Kverka.

Druhý týden přípravy na ledě už mladíci odstartovali v Karlových Varech, v tréninkové hale se hlásili už v pondělí v 7 hodin. „Trénujeme poměrně intenzivně, dvakrát denně. Kombinujeme přípravu na ledě se suchou přípravou v posilovně a rozcvičovně,“ přiblížil program těchto dní bývalý asistent Richarda Žemličky.

Trenéři Mariška, Kverka a Čejka už disponují užším kádrem. Počty hráčů snížily reprezentační pozvánky i vyřazení osmice hráčů. S týmem už se dále nebudou připravovat brankář Pavol Borko, obránce Marek Červený a útočníci David Šťastný, Jan Trummer, Michal Hlinka, Michal Šalka, Šimon Bečka a Alexander Mollnár, který byl uvolněn do juniorského týmu Pardubic.

První přípravné utkání sehraje tým už v pondělí 29. července v Chomutově. „V sestavě máme stále několik otazníků. Všichni hráči dostanou v zápasech dostatečný prostor a my pak rozhodneme o finální podobě kádru, ke které bychom se chtěli přiblížit po Vemex Cupu,“ uzavřel Jaromír Kverka starší.