HC Energie Karlovy Vary

Energie v prvním přípravném utkání porazila Chomutov

HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 3:1 (0:1, 3:0, 0:0)
Energetici dokázali otočit duel s Chomutovem, a připisují si tak první vítězství. Domácím borcům se povedla hlavně druhá třetina, ve které vstřelili všechny tři branky. Největší podíl na výhře má kapitán Martin Zaťovič, který zaznamenal dva góly a jednu asistenci. V dalším zápase změří Karlovarští síly s celkem Nižněkamsku.
Příprava na sezonu, přát., čt 1.8.2013, KV Arena
Karlovy Vary
Chomutov
3:1
0:1, 3:0, 0:0
Branky a nahrávky: 21. Zaťovič (Hruška), 26. Zaťovič (Hruška, Bičánek), 30. Zucker (Zaťovič, Vlach) – 7. Divíšek (Balej, Stehlík). Rozhodčí: Kostourek, Zubzanda – Belko, Gerát. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Karlovy Vary: Závorka – Gulaši (A), Šmach, Grman, Kubka, Bičánek (A), Látal, Schusser, Drtina, Hovorka, Klíma T. – Doležal, Zaťovič (C), Kverka, Koblasa, Zucker, Hruška R., Vlach, Vachovec, Rohan T.
Chomutov: Kostúr – Malec (A), Bartejs, Pulpán, Tejnor, Mrázek, Rutta, Stehlík, Rýgl – Svoboda, Divíšek, Balej (C), Bartečko, Sikora, Hřebejk, Kubinčák, Kůs, Hruška D., Šagát, Mainer, Račuk (A)

Komentář k utkání

První přípravný zápas na novou sezonu zahájili energetici aktivněji než Piráti. Byli nebezpečnější, a v úvodu několikrát vyzkoušeli pozornost Matúše Kostúra. Z křídla pálil kapitán Zaťovič, gólman byl ale pozorný. Závorka v domácí svatyni moc práce neměl, hned z první vážnější akce ale inkasoval, když se po závaru před brankou prosadil Tomáš Divíšek. Vyrovnat mohl Zucker, jeho dělovku z mezikruží ale brankář dokázal zkrotit. Hosté se postupně osmělili, a začali se do útoku tlačit víc než domácí celek.

Druhá třetina vyšla Energii na jedničku. Hned na začátku ujel v oslabení Martin Zaťovič, a srovnal na 1:1. Na ledě se poté začalo jiskřit, a došlo k několika potyčkám a vyloučením. Toho využil znovu kapitán Zaťovič, který se prosadil dorážkou v početní výhodě.V polovině zápasu se navíc po Zaťovičově pasu prosadil David Zucker, a zvýšil tak na rozdíl dvou branek.

Ve třetím dějství byla hra celkem vyrovnaná, do větších šancí se ale dostávali energetici. Zuckerova střela z mezikruží Kostúra pořádně vystrašila, a nebezpečný byl i Koblasův pokus z těsné blízkosti. Piráti se k Závorkovi dostali jen zřídka, a žádné větší vzrušení z toho většinou nebylo. Domácí si tak bez větších problémů pohlídali vedení, a dovedli první přípravný duel k vítěznému konci.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Na vítězství s Chomutovem je potřeba se dívat ze dvou stran. Za prvé je to úspěch, který hráče povzbudí do další práce, které je ještě před námi. Psychická vzpruha pomůže každému. Následně pak pohledem trenéra. Bylo vidět, že nás čeká ještě moře práce. Musíme pracovat na všem. Utkání nám ukázalo jaké děláme chyby a je jich stále hodně. Co se týče samotného hodnocení, tak jsme sice prohrávali, ale jinak byl z naší strany vstup celkem dobrý. Nejproduktivnější hráč z minulé sezony Zaťovič ukázal, že se stále dokáže prosadit. K němu se přidal i David Zucker. Mrzí mě, že jsme zkazili mnoho přihrávek a pouštěli soupeře do přečíslení.

Zdeněk Skořepa (Piráti Chomutov): Byl to první přípravný zápas a na větší hodnocení je ještě brzy. Nechci hodnotit ani tak výkon. Zkrátka jsme nehráli tak, jak jsme si představovali. Celá příprava je ovšem o tom, abychom to dali nějakým způsobem dohromady a poskládali jsme pětky tak, aby se celému týmu dařilo. Velký prostor také dostávají mladíci. Chceme, aby se ukázali a bojovali o místo v základní sestavě. Následující zápasy nám ukážou, jak jsme na tom a odhalí naše nedostatky.

Fotogalerie

Související články