HC Energie Karlovy Vary

David Zucker kvitoval povedený vstup do přípravy

Ke svému prvnímu přípravnému zápasu na nadcházející sezonu nastoupila na domácím ledě karlovarská Energie. Západočeši v teplém srpnovém dni přivítali Piráty Chomutov, které dokázali porazit i díky trefe Davida Zuckera, který se po zápase okomentoval nejen samotné utkání, ale také nově složený kádr Energie.

Jak se vám, Davide, hrálo v prvním utkání nové sezony?
Bylo to dobré. Na první zápas jsme se těšili, protože jsou zatím jen tréninky a dřina. Chtěli jsme si také trochu zahrát. Myslím si, že zápas měl dobré tempo. Ke konci se sice kvalita ledu zhoršovala, protože je venku za prvé horko a za druhé je led v aréně celkem čerstvý. Tempo utkání pak trochu upadalo.

Upadalo zápasové teplo i z toho důvodu, že mimo halu panují v poslední době velká horka a nejinak tomu bylo i při dnešním utkání?
Jsme v tréninkovém cyklu, trénujeme dvoufázově a mohlo se zdát, že trochu nemůžeme, ale musím říct, že trénujeme dobře a všechno je připravené na zápas.

Posledních pár tréninku jste se už z tréninkové haly přesunuli do té hlavní. Pociťujete nějaký rozdíl mezi oběma kluzišti?
Měli jsme asi tři tréninky na hlavní hale a pořád to není stoprocentní, ale led se tu bude zlepšovat. Pořád je venku horko, a proto to nebylo zrovna ideální. Na tréninkové hale je led delší dobu, je tam větší chlad a tím pádem se tam ledová plocha udržuje snáze než tady ve velké hale.

Jak hodně jste se už těšili na přípravná utkání, kdy tréninkové dávky nejsou takové jako v té hlavní fázi letní přípravy?
I teď na začátku se trénuje dost. Jedna parta začíná na ledě, druhá v posilovně a pak se to vymění. Pořád je tam ještě posilovna a rozcvičky včetně výběhu, ale to k tomu patří a bez toho by to nešlo.

V týmu Energie je celkem osm úplně nových jmen plus bývalí hráči z MHL. Jak na vás nově složený kádr působí?
Mladší kluci, kteří přišli z juniorky, tu minulý rok už pendlovali, a s těmi staršími hráči už do styku přišli. Noví kluci jsou v pohodě. Oni přijali nás a my přijali je. Myslím si, že si rozumíme.

Už spolu trénujete celé léto, daly by se nové tváře v Energii nějakým způsobem charakterizovat?
To všechno ukáže až čas a to, jak v sezoně budeme fungovat jako parta. Ukáže se to ve fázích, kdy se bude dařit a když se dařit nebude. Musíme držet spolu a tahat za jeden provaz. To všechno se ale pozná až v bude probíhat sezona.

Na začátku přípravy jsou všichni na stejné startovací čáře a svou pozici si musí vybojovat. Jak to vnímáte?
Já doufám v to, že to tak bude. Minulá sezona se mi celkem povedla a dařilo se mi celkem střelecky i bodově. Doufám, že jsem se tím trochu ukázal a hlavně, že se mi bude dařit i dál v přípravě a svoji šanci dostanu.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Reportáž | čt 21.3.2013

Ufff! Do baráže míří Liberec