HC Energie Karlovy Vary

Bílina hostí podkrušnohorské derby!

Přípravné utkání hokejistů Energie a Vervy se netradičně odehraje na neutrální půdě. Regionální rivalové se střetnou v úterý od 17:30 na zimním stadionu v Bílině. Karlovarští do utkání nastoupí s početnou marodkou ale ve vítězné náladě, v přípravě dosud neprohráli.
Kde sledovat utkání: Online přenos

Verva sází na jistotu

Zatímco Energie po rekonstrukci kádru své tahouny teprve hledá, o oporách Severočechů v nové sezoně nemůže být pochyb. Na dva, respektive tři roky si klub pojistil služby útočníků Františka Lukeše a Viktora Hübla, kteří v loňské základní části dohromady nasbírali úctyhodných 112 kanadských bodů (pro srovnání, nejproduktivnější energetici Lukáš Pech a Martin Zaťovič za stejné období zaznamenali celkem 90 bodů).

Za povšimnutí stojí také pravděpodobný start dvou veteránů. Obránce Jiří Šlégr (42 let) opustil Poslaneckou sněmovnu ČR ještě dříve, než se stihla rozpustit, aby „… se vrátil zpět do čistého prostředí sportu,“ a žlutočerný dres zřejmě ještě na sezonu oblékne i naganský vítěz Martin Ručinský (42 let). „Necítím se špatně, ale není to ještě ono, nemám natrénováno. Příští týden budu hrát pár zápasů a směrodatně uvidím, jak jsem na tom,“ uvedl Ručinský v sobotním rozhovoru pro Sport.cz.

Derby na neutrální půdě

Domácí stadion litvínovské Vervy prochází přes léto modernizací a kolaudace stavby je plánována až na 26. srpen. Z tohoto důvodu hrají žlutočerní všechny přípravné zápasy na hřištích soupeřů, nebo na neutrální půdě. S Kladnem poměřili síly v nedalekém Mostě a Energii vyzvou v Bílině, kterou od KV Areny dělí přibližně 90 kilometrů. Na stadionu jsou pouze místa k stání, vstupné na toto utkání se nevybírá.

Další šance pro juniory

Trenéři Energie se stále musí vypořádávat s rozsáhlou marodkou v útočných řadách. Nikdo z indisponovaných hráčů v úterý do zápasové sestavy nepřibyde. „Kluci potřebují ještě nějaký čas, necháváme je zatím jen trénovat. K marodům se navíc zařadil i David Zucker, který bere antibiotika. K juniorům Harkabusovi a Flekovi tak ještě přibude Lukáš Vrána,“ informuje o změnách v sestavě asistent trenéra Karel Mlejnek.

Dobrou zprávou je, že většina zranění je krátkodobého charakteru. „Chytřejší budeme v polovině tohoto týdne, ale zatím stále počítáme s tím, že na turnaj do Ufy s námi všichni už poletí a budeme tam hrát v sestavě pro extraligu. Jediný otazník, zda stihne začátek extraligy, je u Martina Látala. Bude záležet na rychlosti jeho rehabilitace.“

Zimní stadion v Bílině sice nemá extraligové parametry, pro energetiky to však dle Karla Mlejnka žádnou komplikaci nepředstavuje. „Osobně jsem tam byl jednou před deseti lety a už si to moc nepamatuji. Nemyslím si ale, že by nás tam čekalo něco dramatického. Pro nás je to stále příprava a hlavním cílem opět je, aby se v naší hře objevily prvky, které aktuálně trénujeme.“

Související články