HC Energie Karlovy Vary

Lukáš Vrána: Na hattrick jsem pomýšlel

Lukáš Vrána odstartoval ve čtvrtek večer karlovarskou jízdu za obratem. I díky němu si mohli hráči Energie doplnění kolegy ze Sokolova připsat sedmou výhru v řadě během přípravy na nadcházející sezónu. A jak sám přiznává, italský celek energetiky doslova zaskočil.
Lukáši, vy dnes musíte být asi spokojený. Zápas nakonec dopadl dobře, že? 
Myslím, že ze začátku to bylo hodně vyrovnané utkání. Ke konci utkání jsme ale převzali iniciativu do svých rukou a myslím, že jsme nakonec byli lepším týmem. 

Přesto první třetina vybízela oko diváka k dojmu, že taháte za kratší konec, souhlasíte? 
Je pravda, že první třetina nebyla zrovna pro nás dobrá. Přisoudil bych to ale nesehranosti. Řada kluků hrála dnes spolu poprvé. Během utkání si to sedlo a díky tomu jsme dokázali zápas obrátit a zvrátit v náš prospěch. 

Začátek utkání byl ve znamení velké nedisciplinovanosti. Myslíte, že to byl jeden z důvodů, proč jste do utkání nevykročili zrovna dobře?
Nějaké situace byly na odpískání, ale také tam byla řada zákroků a soubojů, které se nemusely pískat a hra mohla běžet dál. Žádnému týmu neprospívá, kdy je často trestaný. Zrovna dneska ale si myslím, že ta hra mohla být méně přerušovaná. Ocenili by to i diváci. 

Proti Sterzingu se vám dařilo už za juniory a teď jste přidal další dvě branky. Tušil jste, že vám to tam bude takto padat?
Já jsem byl rád už za tu první branku a vždycky přemýšlím o více gólech, ale pro mě bylo nejdůležitější vyhrát jako tým. 

Na hattrick jste nepomýšlel? 
Myslel jsem na to.. (smích). Ale pak se mi podařilo na další branku nahrát a z toho jsem měl také velkou radost. 

Domluva na střídačce s kluky ve formaci nebyla, aby to hráli na vás? 
Ne, ne. Moc jsme se o tom nebavili. My jsme měli v hlavě ten výsledek nějakým způsobem udržet a pokud možno, přidat ještě další branky. 

Italové jsou pro českého fanouška velká neznámá. Jak se vám proti nim hrálo? 
Až mě to celkem překvapilo. Byli opravdu silným soupeřem a myslím si, že to mohlo vést až k určité formě podcenění. Jsou hodně draví, snaží se to urvat za jakoukoli cenu. 

Zápas byl ve znamení spolupráce se sokolovským Baníkem. Jak tuto spolupráci vnímáte? 
Je to určitě něco nového. Dnes měli možnost se do hry zapojit společně hráči naší juniorky, áčka, sokolovského mančaftu. Myslím, že to bylo zajímavé nejen pro nás, hráče, ale i pro diváky. 

Zaznamenal jste mezi hráči výkonnostní rozdíly? 
Rozdíly tam určitě byly. Kluci z A-týmu byli, narozdíl od nás, úplně někde jinde. Jejich kvalita vyčnívala. Překvapila mě kvalita sokolovských hráčů. Doplňovali jsme se s nimi. 

V bráně dnes dostal prostor Petr Hruška. Co na jeho výkon říkáte? 
Petr je vynikající brankář a dnes předvedl velice dobrý výkon. Bylo hodně situací, ve kterých nás podržel. 

Lukáši, na ledě je vás vidět. Říkáte si do budoucna o pozici ve velkém hokeji, souhlasíte?  
Já vím, že budu setrvávat v juniorském týmu. Každopádně bych jakoukoli příležitost zahrát si velký hokej využil a odvedl maximum. Přesto jsem spokojeným s tím, co mám teď. V MHL se hraje také kvalitní hokej. 

Před vámi je štace v rakouském Salzburgu. Příprava zřejmě graduje, že? 
Do Salzburgu jedeme kompletní až na Tomáše Harkabuse. Bude to naše generálka před startem soutěže. Všichni se těšíme a doufáme, že přivezeme co nejlepší bilanci, která by nám pomohla do začátku letošní sezóny. 

Děkuji za rozhovor a hodně štěstí! 

Související články