HC Energie Karlovy Vary

Václav Dobřemysl si vyzkoušel roli kapitána Energie

Kovaný Sokolovák. Tak to je Václav Dobřemysl, který v utkání proti italskému Sterzingu vedl tým karlovarské Energie jako kapitán. Dres s éčkem na hrudi mohl navléknout díky nově nastartované spolupráci mezi A-mužstvy Baníku a Energie. „Vše je zatím na začátku, ale já jsem z toho nadšený,“ uvedl po zápase, jenž pro Západočechy skončil vítězstvím 6:3.

Václave, poprvé jste hrál v karlovarském dresu a s písmenem C na hrudi. Jaké vám bylo?
Podle mého je jedno, kdo hraje v jakém dresu a jakou má barvu. Připravila se spolupráce mezi Baníkem a Energií a musí se proto začít pracovat. Osobně jsem velice zvědavý, jak celá spolupráce bude vypadat během sezony. Vše je zatím na začátku ale já jsem z toho nadšený. Už co se týče tréninků. Kouč Rulík má své jméno, a i když to bude pro nás hráče trochu dřina, tak to jistě své výsledky přinese. Přiznám se, chtěl jsem již skončit, ale poté, co jsem se dozvěděl, že nás bude trénovat Radim Rulík, tak jsem se rozhodl ještě hrát.

Vy sám máte své občanské zaměstnání, a když se k tomu připočte ještě náročné trénování, jak se vám daří vše skloubit dohromady?
Přes prázdniny toho mám v práci trochu méně. Navíc je tam manželka a moje maminka, takže se to zvládat dá. Řekl bych, že jsem takový poloprofesionál. Když jen trochu můžu, tak na dopolední trénink jdu. Ve čtvrtek a v pátek už ale musím být v práci. Jinak to nejde. Trénování je dobré i pro mne. Člověk má už své roky a každý trénink mi může během sezony pomoci.

Spolupráce mezi Baníkem a Energií se ukazuje již nyní. Nastupujete ve formaci s matadorem Láďou Bouškem a s mladým Markem Švecem, který v minulém roce hrál MHL. Jak vám to jde na ledě?
Několik zápasů už máme za sebou. Marek s námi nastupoval už v minulé sezoně. Je to mladý a dravý hráč. Já už toho nenajezdím, takže musí někdo lítat za nás.

Marek Švec není jediný. Můžeme jmenovat další, jako je Vojtěch Šik či Tomáš Sýkora. Jinými slovy spolupráce funguje...
Musí fungovat, jinak bychom na to hodně doplatili. V extralize a první lize se zavedly věkové kvóty pro mladé hráče, a následně ti starší matadoři přešli do druhé ligy. Co mám informace, tak v některých týmech 2. ligy se připravují hráči, kteří mají za sebou deset sezon o soutěž výše.

Toto nové pravidlo, jak už jste řekl, hodně ovlivní celou druhou ligu. Jak podle vás bude vypadat nová mistrovská sezona, do které s Baníkem vstoupíte?
Podle mého příchodem hráčů, kteří se nevejdou do kádrů týmů z 1. ligy, se úroveň hodně zvedne. Další věc je poskládání celků do dvou skupin. U nás bude hrát sedmnáct týmů a cestování bude finančně i časově velice náročné.

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 23.8.2013

Lukáš Vrána: Na hattrick jsem pomýšlel