HC Energie Karlovy Vary

Roman Vlach: Sehráli jsme hodně poučné utkání

Při porážce 3:6 od domácí Ufy byl jedním z pozitivních překvapení výkon mladého útočníka Romana Vlacha. Zlínský odchovanec si ve druhé útočné řadě náramně rozuměl s Jiřím Doležalem a Jaromírem Kverkou. Po jejich spolupráci padly dvě ze tří karlovarských branek. Roman Vlach přidal i několik nadějných individuálních akcí a zaslouženě byl vyhlášen nejlepším hráčem Energie. „To ale neznamená vůbec nic,“ říká skromně hbitý forvard.

Domácí Salavat naprosto ovládl úvodní třetinu utkání s karlovarskou Energií. Přesto byl začátek duelu v režii Západočechů. Hned první atak Tarkkiho branky skončil úspěchem. Jenže pak Ufa zavelela k útočnému běsnění. Patnáctiminutový uragán skončil pěti puky v Závorkově síti.

„Každého první gól nakopne. Ale když pak rychle inkasujete, hned vás to zase srazí. Vyrovnání ale nebylo tím hlavním a rozhodujícím. V první třetině jsme udělali příliš osobních chyb, což rozhodlo. Zbylé dvě třetiny nebyly z naší strany až tak špatné,“ přibližuje ze svého pohledu průběh utkání centr druhé karlovarské formace Roman Vlach.

Ve zbývajících 40 minutách duelu se hra skutečně vyrovnala. Energetici se zklidnili, dokázali lépe eliminovat útočné snahy Ufy a dokonce byli nebezpeční před soupeřovou brankou. Ke změně obrazu hry hodně pomohla přestávka před druhou třetinou. „Byl to první zápas a většina z nás netušila, co může od turnaje očekávat. Moc jsme si toho ani o přestávce povídat nemuseli. Řekli jsme si jen, že musíme hlavně zlepšit pohyb a více se soustředit na obranné pásmo, kde se těch pár chyb objevilo."

Střetnutí tak bylo pro mladý karlovarský tým především velkým poučením. A také třeba potřebnou sprchou pro sedmi výhrami povzbuzené sebevědomí. „Ufa má hráče, kteří patří k naprosté špičce KHL. Utkání bylo velice kvalitní a ukázalo nám, kde se musíme zlepšit. Zejména v bruslení byli domácí úplně někde jinde,“ připomíná zástupce nové generace slavného hokejového rodu.

Roman Vlach v pozápasovém hodnocení nezapomněl vyzdvihnout vysokou kvalitu soupeře. „Byl to pro mě asi třetí zápas proti ruskému soupeři a tento tým byl určitě nejkvalitnější. Velký rozdíl byl také oproti ostatním mužstvům, které jsme zatím potkali v letošní přípravě. Je znát, že jsou zvyklí na velké hřiště. Pohyb je v dnešním hokeji rozhodující a oni ho měli vynikající. Pro mě to byl velice poučný zápas.“

Vlachova lajna byla v utkání patrně nejnebezpečnější karlovarskou řadou. Rozhodně byla nejefektivnější. Roman Vlach byl hned u dvou zásahů českého týmu. „U první branky jsme dobře napadali a možná jsme je trochu zaskočili. Druhý gól byl dost o štěstí. Chtěl jsem přihrávat ke vzdálenější tyči na Jirkou Doležala a obránce si puk srazil do branky,“ popisuje dvě světlé chvilky v podání Energie.

Související články

Preview k zápasu | po 26.8.2013

Představujeme soupeře pro turnaj v Ufě