HC Energie Karlovy Vary

Adam Schusser: První gól nás uklidnil

Karlovarští hokejisté v úterý odčinili jednoznačnou porážku z úvodního duelu turnaje v Ufě a Novokuzněck zdolali v poměru 3:2. Jednou brankou se na vítězství Západočechů podílel odchovanec Energie Adam Schusser. Vysoký zadák napřáhnul na začátku prostředního dějství a od modré přesně trefil pod víko soupeřovy branky. „Dneska to bylo až na pár chyb asi můj vůbec nejlepší zápas v prvním týmu,“ spokojeně se usmíval vysoký zadák bezprostředně po utkání.

Na bedrech Energie ležela pondělní porážka do domácího Salavatu Julajev, která mohla být klidně ještě vyšší než konečných 3:6. Chmury na sebevědomí ale nenechali Karlovarští na ledě vůbec znát. „Dneska už to bylo rozhodně lepší utkání než včera. Poučili jsme se ze svých chyb a i díky tomu jsme vyhráli. Navíc včera byla Ufa také rozhodně individuálně lepší než dnešní soupeř,“ srovnává dva úvodní duely na turnaji Adam Schusser.

Západočeši se dostali do vedení hned po šesti minutách, kdy přesně pálil z pravého kruhu Michal Vachovec. „První vstřelená branka byla klíčovým momentem, uklidnila nás,“ vypráví urostlý bek. Pochyby o výsledku neměl ani v závěru, kdy Novokuzněck snížil na rozdíl jediné trefy.

„Ani bych neřekl, že by byly nervy, v závěru jsme hráli více z obrany a výsledek jsme si už pohlídali,“ popisuje s klidem. K pozápasové pohodě v kabině hodně přispěla také jeho branka z úvodu druhé části hry. Nejen parádní zásah, ale také spolehlivá hra ve zbytku zápasu možná opět trochu více přesvědčila trenéry, že s Adamem mohou počítat rovněž pro extraligu. „Zápasy proti takhle kvalitním soupeřům mě mohou pouze posunout dopředu a připravit mě na to, abych se mohl dostat do základního kádru Energie. To je letos můj hlavní cíl.“

K lepšímu výkonu týmu nepochybně pomohl den aklimatizace navíc. Po náročném nočním letu, který díky přesunu východním směrem o čtyři hodiny zkrátil den, dělal energetikům pohyb na velkém kluzišti v prvním zápase velké problémy. Dnes už byl projev karlovarských bojovníků úplně jiný.

„Teď už se cítíme určitě lépe, zvyknuli jsme si také na širší kluziště. Časové posuny mně ale zásadní problém nedělají, jen první noc jsem nespal úplně ideálně. Loni jsem absolvoval sezonu v MHL, kde byly časté přesuny pravidlem. Trochu horší je to jen s jídlem. Už loni jsme se s kluky v juniorce naučili jako první ruskou frázi, že už nechceme kopr,“ usmívá se při myšlence na základní surovinu snad každého ruského pokrmu.

Související články