HC Energie Karlovy Vary

Bojovali jsme až do konce, kvitoval Tomáš Závorka

Brankářská jednička HC Energie, Tomáš Závorka, vychytal první bodový zisk a první výhru v letošní sezóně. Během utkání se blýskl skvělými zákroky a v rozhodujícím rozstřelu vychytal všechny pirátské nájezdníky. V našem rozhovoru ale přiznává, že v některých situacích si mohl poradit lépe.

Tomáši, jak byste zhodnotil první ligové utkání této sezóny?
První utkání je většinou ve znamení velkých očekávání po předešlých přípravných zápasech. V té hlavě to šrotuje, že se jedná o první utkání, ve kterém potřebujeme zvítězit. Možná proto to bylo z naší strany nervózní. Přesto jsme dali první gól z přesilovky pět na tři, kterých jsme mimochodem dnes měli požehnaně. Pak jsme dva góly dostali, trochu nás to přibrzdilo. Do toho Chomutov uzavřel své obranné pásmo a srovnat šlo opravdu těžce.

Jaký rozdíl jste zaznamenali oproti přípravě?
Je to určitě jiné v tom, že některé týmy mají hráče, kteří mají své místo v sestavě jisté, a tak hrají v přátelských zápasech na šedesát, sedmdesát procent, aby se šetřili a nezranili se. Ještě k tomu jsme nenahráli moc přátelských utkání s českými týmy. Možná nám ta konfrontace trochu chyběla.

I vy sám jste si v přípravě říkal, že zas o tolik nejde?
Samozřejmě je přátelské utkání jiné než to ligové. Přesto se snažím osobně nastoupit do každého utkání s plánem nepustit branku. Každopádně v té hlavě ta myšlenka pořád je, že jde o něco víc. Tíha toho, že to je mistrák a zvlášť když je to první utkání sezony.

Do utkání jste vstoupili lépe, přesto přišel zvrat. Čemu byste ho přisoudil?
Dostali jsme branku a poté přišla další. První branka byla do prázdné branky. Přiznám se, že do teď nevím, jak ty situace vznikly. U toho druhého gólu mi kluci říkali, že šli dva do tří. Já se nepodíval vůbec, kam si ten koncový hráč najíždí. Myslel jsem, že si sjede do mezikruží, ale nepodíval jsem se a tím mě překvapil. Mohl jsem si sáhnout do přihrávky, ale nepodíval jsem se.

Zkusil byste vyzdvihnout pozitiva utkání s Piráty?
Samozřejmě dva body (směje se). I když budeme hrát špatně a budeme vozit body, tak mi to vůbec nevadí. Od toho se to odvíjí. Hokej se hraje na góly a body. Nezabalili jsme to. I přes ty přesilovky. Sice nám to tam nepadalo, ale věřím, že to tam padat začne. Největší pozitivum vidím v tom, že jsme opravdu bojovali až do konce.

Co jste říkal na atmosféru?
Atmosféra dnes byla výborná. Určitě přispělo i to, že jsme hráli s Chomutovem. Přesto věřím, že by si lidé k prvnímu utkání našli cestu i na manšaft například z Moravy. Zřejmě byli zvědaví na nový tým, jak si povedeme, jak budeme hrát. Atmosféra byla opravdu výborná. Doufám, že diváci budou v takovém hojném počtu chodit i nadále. Chodit hokejem se bavit a podporovat nás.

Jaká myslíte, že mají fanoušci očekávání?
Není žádné tajemství, že jsme v různých tipech expertů na poslední příčce a určitě nás tam pasuje i nejeden fanda hokeje. My budeme chtít dokázat, že máme na to hrát o dobrá umístění v tabulce. Budeme dělat vše proto, abychom na tom posledním místě nebyli a uhráli každý bod, co půjde.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí do sezony!

Související články

Reportáž | čt 21.3.2013

Ufff! Do baráže míří Liberec