HC Energie Karlovy Vary

Do Ostravy! Energii čeká první výjezd

Karlovarští noví bojovníci po zisku prvních dvou bodů odjíždí na dlouhou cestu do Ostravy, kde sehrají své první venkovní utkání. Posledních šest vzájemných střetnutí vyznělo lépe pro Energii, oba týmy však v létě prošly značnými změnami, a statistika tak znamená méně než kdy jindy. Utkání startuje v ostravské ČEZ Aréně v 17 hodin.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

O soupeři

Po loňské deváté příčce a vypadnutí ve čtvrtfinále se Zlínem čekalo ostravský celek léto ve znamení šetření. Podobně jako v předchozích letech nemělo vedení klubu potvrzeného generálního partnera pro novou sezonu, a kádr proto skládalo i s ohlédnutím na rozpočet.

Více než vítaným stimulem k zlevnění mužstva bylo i nové extraligové pravidlo o nasazování juniorů. Zde totiž mají Ostravané kde čerpat. Vítkovice vyhrály loňský ročník NOEN extraligy juniorů a následně si zahrály i na Světovém poháru juniorů v Omsku. V předešlých dvou letech na tomto turnaji český hokej reprezentovala juniorka Energie.

Zvláštní pocity bude v nedělním utkání prožívat centr Radim Hruška, který do Karlových Varů zamířil právě z Vítkovic. A tým z ekonomických důvodů opustili i další zkušení hráči v čele s Viktorem Ujčíkem a Markem Malíkem. Odešel i urostlý obránce Tomáš Voráček, odchovanec klubu Lukáš Klimek a do Kazachstánu zamířil Denis Rehák.

Na straně příchodů bychom zvučná jména hledali stěží. Štěstí v české extralize zkusí slovenský útočník a reprezentant Michael Vandas, z Polska se vrátili ostravští Martin Dudáš a Patrik Valčák. Dále už trenér Oremus sahal především do řad juniorů. Nejmladším hráčem na soupisce je obránce Jan Štencel, který se v osmnácti letech může pochlubit zkušenostmi ze tří mládežnických šampionátů.

V přípravě dosahoval omlazený tým povzbudivých výsledků a z jedenácti utkání zvítězil hned osmkrát. Z extraligových soupeřů dokázal Steel uspět proti Zlínu a Kometě, cenné je i vítězství se švýcarským Davosem.

Poslední utkání

HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 3:2 sn (1:2, 0:0, 1:0 - 0:0)
Sestava KVA: Závorka - Bičánek, Šmach, Drtina, Parýzek, Grman, Gulaši, J. Látal - Dlouhý, R. Hruška, Hovorka – Doležal, Vlach, Zucker - T. Rohan, Balán, Tomeček – Koblasa, Vachovec, J. Kverka

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Steel 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
Sestava VIT: Málek - Barinka, Stehlík, Kudělka, Sloboda, Punčochář, L. Kovář, Štencel - Szturc, Valčák, Vandas - Svačina, Roman, Huna - J. Káňa, Húževka, Strapáč - Kucsera, Kolouch, Šedivý

Vzájemné zápasy 2010/2011

04. HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 2:6
17. HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 2:1 sn
30. HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 3:4 pr.
43. HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 4:2

Vzájemné zápasy 2011/2012

07. HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 2:3 pr.
20. HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 4:3
33. HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 3:1
46. HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 2:4

Vzájemné zápasy 2012/2013

08. HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 1:4
21. HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 2:1 sn
34. HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 1:3
47. HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 8:3

Nejvyšší vzájemná výhra

17.10.2008 | HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 5:0
* V případě shodného rozdílu rozhoduje menší počet inkasovaných branek

Nejvyšší vzájemná prohra

25.02.1999 | HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 8:0
* V případě shodného rozdílu rozhoduje menší počet vstřelených branek

Související články