HC Energie Karlovy Vary

Venku jsme zatím poloviční, přiznal Hovorka

Nejlepším hráčem Energie byl po utkání v Pardubicích vyhlášen Marek Hovorka. Slovenský útočník pohlednou akcí vstřelil druhý gól hostů a nechybělo mu mnoho ani k brance vyrovnávací. Té se však nakonec energetici nedočkali. „Máme mladé mužstvo, chybělo nám více klidu v přesilovkách,“ ohlížel se Marek Hovorka za utkáním 11. kola.

Marku, co se stalo v první třetině, ve které jste byli pod permanentním tlakem?
Bohužel, asi jsme do zápasu nastoupili špatně koncentrovaní. Přitom jsme si ještě před zápasem říkali, že Pardubice mívají velký nástup. Myslím si, že první třetina rozhodla o celém zápasu.

Mohl tým rozhodit pozdní příjezd na stadion?
V Praze byla bouračka, stáli jsme v zácpě asi hodinu. Na to se ale nemůžeme a nechceme vymlouvat. Měli jsme hrát zodpovědněji, méně faulovat…

Do druhé třetiny jste nastoupili jako vyměnění. Proběhla v kabině nějaká bouřka?
Žádná bouřka nebyla. Normálně jsme si řekli, že první část jsme zaspali a že po přestávce musíme nastoupit v úplně jiném tempu. To se i povedlo. Na nohy nás postavily přesilovky, i když další jsme pak trestuhodně nevyužili. A takové situace bohužel rozhodují zápasy. Využívat takové šance, to dělá mužstvo mužstvem.

Co v dvojnásobné přesilovce chybělo k tomu, abyste vstřelili vyrovnávací branku?
Určitě více klidu a také střel na bránu. Důvodem jednoduše je, že jsme ještě mladé mužstvo. Kluci se ještě musí naučit zachovat v takových situacích klid a nepřipouštět si tlak, že v této přesilovce musíme dát gól. A to jde jedině v zápasech, jako byl ten dnešní.

Vyrovnat jste mohli i ve třetí třetině…
Já sám jsem tam asi dvě šance měl. Tohle člověk musí dávat. Každý neproměněná šance je chyba. No a pak jsme dostali smolný gól na 4:2 a v power-play už jsme spíše měli takový jalový tlak, už nám asi docházely síly.

Vraťme se k vaší brance. Vás v zakončení faulovali, přesto jste šanci proměnil…
Od Zati (Martin Zaťovič) jsem dostal nahrávku do jízdy a viděl jsem, že beci jsou nějak daleko od sebe. Tak jsem to zkusil. Prošel jsem mezi nimi, ještě mě někdo zahákoval, ale vystřelil jsem mezi nohy, gólman mi na to skočil a prošlo to tam.

Venku jste letos zatím nevyhráli. Co s tím?
Už před zápasem jsem si říkal, že by bylo dobré konečně z venku dovézt nějaké body. Venku jsme zatím takoví poloviční. Jednoduše to potřebujeme zlomit v nějakém zápase, ve kterém vítězství urveme. Pak nám sebevědomí stoupne a už nám to venku půjde lépe.

Co čekáte od nedělního duelu se Slavií?
Slavia teď prohrála 4 zápasy za sebou. Mají tedy sice výpadek, ale na druhou stranu spolu hrají dlouho pohromadě a mají dobře organizovanou obranu. Myslím, že to bude boj, který rozhodne jeden nebo dva góly.

Související články

Preview k zápasu | čt 10.10.2013

Do Pardubic na led lídra!