HC Energie Karlovy Vary

Energii čeká střetnutí s trápícím se Chomutovem

Tipsport extraliga má v neděli na programu 14. kolo. Karlovarští hokejisté v této sezoně stále čekají na venkovní výhru, další šanci budou mít na ledě Chomutova. Piráti prožívají hlubokou výsledkovou krizi, a v tabulce jim patří předposlední místo. Zlomí energetici nepříznivou sérii a vyhrají konečně na ledě soupeře? Zápas začíná v neděli v 18:20, a živě ho vysílá ČT Sport.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

První čtvrtina v podání Pirátů

Moc důvodů ke spokojenosti zatím Chomutovští mít nemohou. Po třinácti kolech jsou s 11 body na předposlední příčce tabulky, hůř už je na tom jen Litvínov. Piráti mají zatím na kontě pouze dvě výhry (3:1 nad Spartou a 2:0 ve Vítkovicích), a to se pak body sbírají jen těžko.

Zajímavostí je, že z pěti zápasů Chomutova, které byly po šedesáti minutách vyrovnané, se ve čtyřech rozhodovalo až v samostatných nájezdech. Svěřenci trenéra Jiřího Čelanského nezískali bonusový bod ani jednou. Piráti prohráli šest posledních utkání, využije Energie jejich bídné formy?

Vedení klubu se pochopitelně nepříznivou situací zabývá, a tak došlo v týmu k určitým změnám. Chomutovský dres už nebude oblékat rakouský obránce André Lakos, naopak novou akvizicí je zkušený bek Angel Krstev, který je zatím v týmu na měsíční zkoušku.

Nejproduktivnějším hráčem v sestavě Severočechů je veterán David Hruška (5+6). Za ním následují útočníci Luboš Bartečko (3+6), Jozef Balej a Jaroslav Svoboda (oba 5+3). Mezi beky nasbíral nejvíc bodů Lukáš Pulpán. V brankovišti se celkem pravidelně střídá dvojice Hanuljak – Řehoř. Oba mají úspěšnost zákroků okolo 90 %.

A co Energie?

Karlovarští hokejisté jsou na tom o něco lépe než Piráti. V tabulce jsou jedenáctí, na desáté Vítkovice ztrácí dva body. Energetiky trápí nevyrovnanost výkonů. Zatímco ze sedmi duelů hraných v KV Areně jich vyhráli pět (zisk 14 bodů), z šesti venkovních utkání přivezl tým trenéra Mlejnka jediný bod. Pokud začne Energie vítězit i venku, mohla by se vyšvihnout v tabulce mnohem výš.

Mezi energetiky je zatím nejproduktivnější Roman Vlach, který k pěti brankám přidal i šest asistencí. Stíhat se ho snaží kapitán Zaťovič (3+4), Marek Hovorka (2+5), a také trio Koblasa, Balán, Zucker (všichni šest bodů). Jasnou brankářskou jedničkou je Tomáš Závorka. Úspěšnost zákroků 92.04 % ho řadí na páté místo mezi brankáři v celé extralize.

Statistiky

Poslední utkání

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Sestava KVA: Závorka – Bičánek, Kubka, Drtina, Šmach, Gulaši, Parýzek, Schusser – Zaťovič, R. Hruška, Hovorka – Doležal, Vlach, Koblasa – Dlouhý, Vachovec, Zucker – Kytnár, Balán, Tomeček

Piráti Chomutov - Rytíři Kladno 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Sestava CHM: Hanuljak – Malec, Krstev, Pulpán, Mrázek, Kučný, Mazanec, Šulák – Bartečko, Svoboda, Hřebejk - Kubinčák, Divíšek, Balej, Šagát, Sikora, Hruška – Mainer, Kämpf, Kaše

Vzájemné zápasy 2000/2001

BAR1 HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 3:2
BAR2 HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 5:1
BAR3 Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 2:0
BAR4 Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 5:4 sn
BAR5 HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 5:1
BAR6 Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 2:5

Vzájemné zápasy 2012/2013

10. Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 5:4 pr.
23. HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 1:0 sn
36. Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 3:1
49. HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 4:3
OUT3 HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 5:6
OUT6 Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 1:3

Vzájemné zápasy 2013/2014

01. HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 3:2 sn

Nejvyšší vzájemná výhra

26.03.2001 | HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 5:1
02.04.2001 | HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 5:1
* V případě shodného rozdílu rozhoduje menší počet inkasovaných branek

Nejvyšší vzájemná prohra

29.03.2001 | Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 2:0
* V případě shodného rozdílu rozhoduje menší počet vstřelených branek

Související články

Ohlasy k zápasu | po 21.10.2013

Dlouhý: Musíme si sednout a něco s tím udělat

Reportáž | ne 20.10.2013

Piráti svou loď uhájili