HC Energie Karlovy Vary

Domácí v oslabené sestavě na Rytíře nestačili

St. dorost: HC Energie - Rytíři Kladno 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
V sedmnáctém kole Rako Extraligy staršího dorostu přivítali energetici v oslabené sestavě na svém ledě Kladno. Rytíři byli od začátku lepším týmem, a nakonec také zaslouženě vyhráli. Jedinou branku domácích dal v přesilové hře Michael Čejka.
Extraliga staršího dorostu, 17. kolo, so 19.10.2013
Karlovy Vary
Kladno
1:3
0:1, 1:1, 0:1
Branky a nahrávky: 22. Čejka - 17. Matura, 32. Doudera, 60. Keszi. Rozhodčí: Synek - Havelec, Fiala. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1 Diváci: 79. Střely na branku: 16:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Karlovy Vary: Harakal (32. Frček) – Binias, Soudský, Prachař, Kunc, Beer, Rulík – Svoboda, Janata, Krliš, Nguyen, Dimitrov, Trapl, Čejka, Hubáček, Pfister, Hauzr
Kladno: Vladař – Matura, Malý, Doudera, Chládek, Zajíc, Havelka, Libercajt, Balcar – Kružík, Pliml, Keszi, Hajný, Borkovec, Schildhabel, Kadlec, Molčík, Kolowrat, Vendis

Komentář k utkání

Od začátku utkání byli aktivnější Rytíři, byla jen otázka čase, kdy vstřelí úvodní branku. Ta nakonec přišla ke konci první části. Obránce František Matura pouze nahazoval kotouč do útočného pásma, jenže brankáři Harakalovi propadl kotouč až do sítě jeho brány.

Ve druhé části to na chvíli vypadalo, že kouč Eismann svým svěřencům opravdu promluvil do duše, jenomže po pár odehraných minutách se opakoval scénář z první periody. V přesilové hře sice srovnal stav skóre Michael Čejka, ale na jeho trefu odpověděl také v početní výhodě Lukáš Doudera.

Po jeho trefě středočeši dál diktovali tempo utkání. Pár dobrých příležitostí si domácí hráči vytvořili, ale cestu za úspěchem jim kazil vynikající výkon brankáře Vladaře.

Ve třetí třetině energetici sepnuli veškeré zbývající síly, ale to na vyrovnání nestačilo. Gólem do prázdné brány pečetil dnešní výhru Kladna Vincent Keszi.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary):Soupeř vyhrál naprosto zaslouženě. Před utkáním jsme věděli, že utkání bude velice obtížné. Máme totiž dost absencí, především pak v obranných řadách. Mohli jsme uvažovat o bodovém zisku, pakliže bychom podali výkon na hraně našich možností. To se bohužel nestalo. Soupeř měl po většinu utkání hru pod kontrolou, byl jistější na puku. To minimum střel, které jsme vyslali na bránu pochytal dnes bravurní gólman hostí Vladař.