HC Energie Karlovy Vary

Trenér Radim Rulík odchází do Litvínova

Hlavní trenér HC Baník Sokolov, partnerského klubu HC Energie, Radim Rulík se stal novým koučem extraligové Vervy Litvínov. Společně s Miloslavem Hořavou nahradí odvolanou dvojici Jeřábek – Rosol. O jménu nového hlavního trenéra Baníku se intenzivně jedná.

Osmačtyřicetiletý Rulík doposud působil na střídačce druholigového Sokolova, který je partnerským klubem HC Energie Karlovy Vary. Odchod do nejvyšší soutěže mu umožňovala klauzule v trenérské smlouvě. Baník je tak v současnosti bez trenéra. „Jednáme s jedním kandidátem na tento post a pevně věříme, že ho budeme moci co nejdříve představit,“ říká generální manažer HC Energie Karlovy Vary Miroslav Vaněk, který má veliký zájem, aby druholigový celek vedl kvalitní trenér.

„Na začátku roku se nastartovala určitá spolupráce mezi oběma kluby a odchod Radima Rulíka na tom nesmí nic změnit. To je další důvod, proč chceme, aby v Sokolově pracoval kvalitní člověk,“ podotkl Vaněk.

Generální manažer Energie také už předem vyloučil možnost, že by uvolněný post obsadil Richard Žemlička, nedávno odvolaný od A-týmu HC Energie. „Richard Žemlička to určitě nebude. Jednáme s jiným kandidátem a jeho jméno zveřejníme poté, co bude přijat i vedením Baníku Sokolov,“ dodal Miroslav Vaněk.