HC Energie Karlovy Vary

Starší dorost nestačil na Piráty

SD: Piráti Chomutov - HC Energie 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Karlovarští mladíci nenavázali na kanonádu proti Ústí, a v Chomutově prohráli 3:2. Energetici sice díky brankám Marka Dimitrova a Martina Trapla (na snímku) dvakrát vedli, k bodům ale zápas nakonec nedovedli. V tabulce tak spadli na páté místo.
Extraliga staršího dorostu, 20. kolo, so 26.10.2013
Chomutov
Karlovy Vary
3:2
1:1, 0:1, 2:0
Branky a nahrávky: 6. Veselý (D. Kaše), 42. Macháček (Kaše, Wágner), 47. Polák (Macháček, Kašpar) – 2. Dimitrov (Čejka), 22. Trapl (Janata, Binias). Rozhodčí: Dundr, Plachý - Chochola, Kučera. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 140. Střely na branku: 39:23. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
Chomutov: Lukeš (22. Danylec) – Meliško, Páleník, Hlaváček, Hierman, Kozák, Polák, A. Macháček, Kašpar, Adámek, Veselý, P. Macháček, Rohla, Dufek, Toman, D. Kaše, Wágner, Strunz, Rindoš
Karlovy Vary: Harakal – Bahounek, Beer, Adam, Soudský, Rulík, Binias, Hubáček, Osmík, Čupa, Nguyen, Janata, Trapl, Svoboda, Čejka, Krliš, Rubeš, Dimitrov

Komentář k utkání

Zápas začal nepříjemně pro domácího gólmana, který špatně rozehrál. K puku se dostali hráči Karlových Varů a před brankou dokázali ve zmatku udeřit. Skóre zápasu otevřel Marek Dimitrov. Vyrovnat mohl ve čtvrté minutě Radek Veselý, ale bekhendovou kličkou v samostatném úniku neuspěl. V přesilovce měl příležitost i Jan Páleník, ale brankář Jan Harakal hosty v zápase podržel. Neuspěl ani hostující Michael Čejka. Pirátům se podařilo vyrovnat v šestnácté minutě. Radek Veselý namířil přesně, a prosadil se. Po první části byl stav zápasu vyrovnaný 1:1.

Druhá část začala náporem domácích, kteří se přesunuli z úvodního buly do útoku. Stačila ale jedna chyba, a Jiří Janata našel Martina Trapla, který vrátil Energii vedení. Zápas poté skončil pro Štěpána Lukeše, kterého nahradil v brance Michal Danylec. V pětatřicáté minutě se brankář Chomutova vytáhl proti dvojici Osmík - Svoboda.

Na začátku poslední části byl vyloučen Binias, a domácí trestali. David Kaše vystřelil, puk propadl za záda Jana Harakala, a do brány doklepával František Wágner. V sedmačtyřicáté minutě Piráti udeřili potřetí. Jan Harakal vyrazil střelu Aleše Macháčka, ale na dorážku z hole Toma Poláka už nedosáhl. Domácí nakonec výsledek udrželi, a připsali si důležité tři body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): Začali jsme v zápase vlažně. I když jsme soupeře v první třetině přestříleli, tak ten pohyb tam chyběl. Po první třetině jsme udělali malé změny v sestavě. Od půlky zápasu jsme se rozhýbali a hráli lépe. O ten jeden gól jsme byli šťastnější. Ani bych neřekl lepší, ale aktivnější než soupeř. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli.

Jiří Janata (HC Energie Karlovy Vary): Soupeř byl po většinu času aktivnější, to souhlasím. V zápase jsme po většinu času vedli, a tak vzhledem ke konci utkání cítíme velkou křivdu. Měli jsme získat bod. Bohužel rozhodčí rozhodl jinak, což musíme respektovat. Ale jak říkám ještě jednou, cítíme křivdu.