HC Energie Karlovy Vary

Šmach: Na Slavii jsme si zasloužili vyhrát

Energie přivezla velmi cenný bod z ledu pražské Slavie. I přesto, že dvakrát prohrávala, dokázala vždy vyrovnat. Na 2:2 srovnával kapitán Zaťovič po parádní přihrávce Ondřeje Šmacha. Karlovarský obránce byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem hostí.

Ondro, jak byste zhodnotil zápas se Slavií?
Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas a bod z O2 arény určitě bereme. Vzhledem k průběhu jsme však mohli mít i tři. Hráli jsme přesně to, co jsme si před zápasem řekli, tedy poctivě a zodpovědně z obrany. Škoda tyče, kterou nastřelil v prodloužení Radim Bičánek. Mohli jsme odjíždět domů ještě spokojenější.

Povzbudila vás k dnešnímu výkonu i nedělní výhra v Hradci?
V Hradci jsme neodehráli tak dobré utkání, jako na Slavii, ale získali jsme všechny body. Dnešní výkon byl z naší strany výborný, ale máme „jen“ bod. Ze dvou venkovních utkání však máme čtyři body, což je určitě slušné.

Připravovali jste se na Slavii nějak speciálně?
Žádná speciální příprava se nekonala. Pustili jsme si, jako před každým zápasem, video a hru soupeře rozebrali. Spíše jsme byli psychicky nakopnutí právě z Hradce a na našem herním projevu to bylo vidět.

Přihrál jste Martinu Zaťovičovi na druhý gól. Rychlé vyrovnání bylo asi klíčové, že?
Jednoznačně. Slavia dala pro nás trochu smolný gól. Nám se ale podařilo hned vzápětí vyrovnat, což bylo určitě jedině dobře. Poté jsme nastřelili ještě dvě tyče, takže jsme měli i trochu smůly.

Vaše asistence byla parádní, jednalo se o nacvičenou souhru?
Já jsem ve středním pásmu získal puk, který domácí ztratili. Především jsem si dával pozor, aby mi ho někdo nevypíchl, protože jsem byl v tu chvíli poslední. Už jsem chtěl nahazovat do pásma, ale na poslední chvilku jsem si všiml Martina Zaťoviče, a ten to udělal parádně.

V prodloužení jste spíše bránili, věřili jste si na nájezdy?
My jsme si řekli, že se budeme soustředit především na obranu a drželi se toho celý zápas. Navíc jsme v prodloužení hráli dlouho tři na tři, což je velice nestandardní. Nikdo pořádně nevěděl, co má hrát (smích).

V nájezdech jsme neuspěli ani v jednom ze tří pokusů…
Tradiční nájezdníci, Petr Koblasa ani Standa Balán nehráli, proto dostali šanci další kluci. Bohužel dnes na Furcha nevyzráli, snad to přijde příště. Za Slavii naopak ukázal Jarda Bednář svou hokejovou genialitu.

V pátek hostíme neoblíbený Zlín, s čím na něj vyrukovat?
V tuhle chvíli těžko říkat něco k taktice. Doposud jsme soustředili mysl na Slavii, zítra se začneme připravovat na Zlín. Ve čtvrtek si pustíme video ze zlínských zápasů a uvidíme. Věřím ale, že pokud navážeme na výkon na Slavii, budeme bodovat i v pátek.

Děkuji za rozhovor