HC Energie Karlovy Vary

Junioři vybojovali bod na ledě Spartaku

MHL: MHK Spartak Moskva - HC Energie 4:3 sn (0:2, 1:0, 2:1 - 0:0)
Junioři karlovarské Energie v rámci 21. kola Mládežnické hokejové ligy vybojovali cenný bod za prohru po samostatných nájezdech na ledě favorizovaného Spartaku Moskva. Hosté vedli již o dvě branky, domácí ale dokázali v průběhu zápasu otočit skóre, remízu a cenný bod zajistil vyrovnávací brankou debutant v karlovarském dresu Jiří Fronk.
MHL, 21. kolo, po 4.11.2013
Spartak Moskva
Karlovy Vary
4:3sn
0:2. 1:0, 2:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 29. Sorokin (Boldin), 43. Boldin (Tkačuk), 46. Krutikov (Chacej), rozh. nájezd Chacej – 10. Vachutka (Beránek), 12. Bezúch (Osmík), 49. Fronk (Táborský, Gorčík). Rozhodčí: Děmura – Jermolajev, Beljakov. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0 Diváci: 500. Střely na branku: 30:32. Vyhraná vhazování: 40:39. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3 - 4:3.
Spartak Moskva: Truškov – Sorokin, Několenko, Kozlovskij, Solovjov, Jermakov, Ablajev, Děmidov, Alexejev – Judov, Vorobjov, Pešechonov – Chacej, Krutikov, Klečkin – Boldin, Ipatov, Tkačuk – Grecov, Medvěděv, Lapšov.
Karlovy Vary: Honzík – Kvapil, Škvor, Šimek, Horvath, Šafář, Troška, Bahounek – Harkabus, Vrána, Flek – Táborský, Gorčík, Fronk – Beránek, Vachutka, Zadražil – Bezúch, Csamangó, Osmík.

Komentář k utkání

Do první třetiny naskočili aktivněji hosté. Domácí Spartak energetiky podcenil a ti si vytvářeli po celou dobu první třetiny velký tlak. První, kdo však dokázal procpat puk za Truškovovi záda byl až v průběhu desáté minuty Daniel Vachutka, který uspěl v souboji jeden na jednoho proti brankáři soupeře střelou pod lapačku – 0:1. Karlovarská Vlčí smečka nenechala na druhý gól čekat dlouho a něco málo po uplynulé minutě se po chybě domácích trefil po přihrávce od Martina Osmíka i Juraj Bezúch – 2:0. Hosté si před koncem třetiny ještě vyzkoušeli hru v oslabení, ale sami také střelecky nezaháleli. Gól však už na žádné straně nepadl a za tohoto stavu se nakonec odcházelo do šaten.

Do druhé periody však už nastoupili junioři z Moskvy v lepším rozpoložení a zahájili v ní obrat zápasu. V čase 28:28 se jako první za Spartak trefil Vsevolod Sorokin, na kontaktní gól mu přihrál útočník domácího celku Boldin – 1:2. I přes snahu domácích už se ve druhé třetině nic nezměnilo a vše nasvědčovalo dramatické třetí třetině.

Do té vlétli opět lépe domácí a po dvou a půl minutách vstřelil srovnávací gól Igor Boldin. Asistence: Alexej Tkačuk. O pár chvil později v čase 45:16 využili hráči Spartaku přesilovou hru. Průběh zápasu otočil po přihrávce od Chaceje Jevgenij Krutikov – 3:2. Energetici nenechali na svou odpověď moc dlouho čekat a v čase 48:12 dostal puk do brány Jiří Fronk, po asistencích Táborského a Gorčíka. Gól na 3:3 byl zároveň tím posledním v základní hrací době a smečka díky němu brala bod.

Prodloužení začaly oba týmy opatrně a od této hry už neupustily. V prodloužené hrací době se už nic zvláštního nestalo a o osudu zápasu musely rozhodnout nájezdy.

K prvnímu nájezdu za hostující se postavil Jiří Fronk, autor třetího gólu. Ten si však napodruhé už s gólmanem Truškovem neporadil. Naopak na druhé straně bez problémů svůj nájezd proměnil Arsenij Chacej. Srovnat mohl Juraj Bezúch. Ten však ve svém nájezdu také neuspěl a rozhodnout tedy mohl Igor Boldin. Boldin stejně jako Chacej proměnil bez problémů, a zajistil tak svému týmu dvoubodové vítězství.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Do dnešního utkání jsme vstoupili velmi dobře. Měli jsme dobrý pohyb a dobrou obranou středního pásma jsme se dostali i do několika šancí. Podařilo se nám dostat do dvoubrankového vedení. Na začátku druhé třetiny jsme polevili v pohybu, čehož soupeř okamžitě využil a snížil náš náskok na jedinou branku. Ve třetí třetině jsme chtěli udržet výsledek, ale soupeř díky přesilovým hrám otočil skóre na svoji stranu. Z našeho závěrečného tlaku se nám podařilo vyrovnat a ještě jsme na konci utkání měli několik dobrých příležitostí. Bohužel jsme další branku nepřidali a opět jsme nezvládli dovednostní soutěž o druhý bod. Myslím, že jsme odehráli slušné utkání zejména z pohledu obrany, bohužel jsme dostali 2 laciné branky po soupeřově nahození. S jedním bodem asi nakonec můžeme být s tak silným soupeřem spokojeni, ale zítra bychom chtěli určitě ještě nějaké body přidat.