HC Energie Karlovy Vary

Junioři první zápas v Salzburgu dosáhli na dva body


EC Red Bull Salzburg - HC Energie 2:3 sn (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Reprezentační přestávka skončila a do další série zápasů už vlétla i Vlčí smečka. V prvním duelu v Salzburgu získala dva body a poprvé v sezóně se může radovat z výhry v samostatných nájezdech. O výsledku utkání rozhodl gólem z nájezdu Lukáš Vrána.
MHL, 23. kolo, čt 14.11.2013
Salzburg
Karlovy Vary
2:3sn
0:1, 1:1, 1:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 29. Friman (Valli, Lindner), 55. Friman (Polata) – 16. Gríger, 34. Harkabus (Fronk, Vrána), rozh. náj. Vrána. Rozhodčí: Ansons. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:2. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2 - 2:3.
Salzburg: Karjalainen – Koch, Pýcha, Lindner, Logar, Polata, Mayrhauser, Duller, Widén – Hochkofler, Kalan, Valli, Ahoniemi, Obrist, Pavlu, Schettina, Pöck, Kondrasheim, Friman, Ramoser, Fuhrer.
Karlovy Vary: Honzík – Kečkeš, Adam, Kvapil, Dvořák, Šafář, Horvath, Šimek – Flek, Beránek, Gríger, Csamangó, Harkabus, Vachutka, Kohout, Vrána, Gorčík, Krliš, Zadražil, Fronk.

Komentář k utkání

První periodu začaly oba týmy velice opatrně a nebýt přesilových her moc zajímavých situací by k vidění nebylo. Jedné z nich nakonec v šestnácté minutě zápasu využil hostující tým z Karlových Varů. Přesněji v čase 15:33 se proti gólmanovi býků ze Salzburgu rozjel David Gríger a bezchybnou střelou poprvé v utkání změnil stav zápasu. Za tohoto stavu se po konci úvodní části také odcházelo do šaten.

O tom, že si čisté konto v tomto utkání neudrží ani karlovarský brankář David Honzík, rozhodli junioři Salzburgu zhruba v polovině druhé třetiny. V polovině 29. minuty srovnal stav zápasu útočník domácího celku Nico Friman po přihrávkách Lasse Valliho a obránce Philippa Lindnera. O pár minut déle ale energetici opět ukázali, že přesilovky jim v dnešním zápasu jdou. Poměrně rychlou odpověď gólem, který vrátil komando hostujících opět do vedení, zařídila trojice karlovarských útočníků. Nejprve si puk vyměnili Fronk s Vránou a ten poté přihrál Tomáši Harkabusovi, který stál na konci akce. Závěr třetiny už nabídl pouze vyloučení, a tak do třetí třetiny mohli nastoupit opět šťastněji hráči Vlčí smečky.

Po celkem nezáživném úvodu třetí třetiny, který už moc gól nesliboval, přišlo po polovině třetí části vyloučení Martina Kečkeše. Už se zdálo, že Red Bull Slazburg početní výhody nevyužije, když se vteřinu před vypršením trestu karlovarského hráče, trefil podruhé v utkání Nico Friman. A po asistenci Jana Polaty tak srovnal skóre zápasu. V závěru třetí třetiny ještě rozhodčí vyloučil za hákování obránce domácích Pavla Pýchu, a do prodloužení tak naskakovali energetici zvýhodnění.

Hosté už však početní výhody potřetí v zápase využít nedokázali a po uplynutí zbytku prodloužené hry se schylovalo k samostatným nájezdům.

K prvnímu nájezdu se postavil útočník domácího celku Patrik Obrist, ten si ale s gólmanem stejně jako po něm jedoucí hostující útočník Tomáš Harkabus nedokázal poradit. Ani druhý nájezd v podání býků ze Salzburgu gólem neskončil, když Honzík vychytal Hochkoflera. Prvním kdo si poradil s brankářem soupeře, byl Matěj Zadražil, který Karjalainena prostřelil. Hosté se však z vedení neradovali dlouho, když krok srovnal Leonardo Fuhrer. Jakub Flek poté neproměnil a tak se pořadí otočilo.

První se rozjel směrem k brance Lukáš Vrána, který bez problémů skóroval. Fuhrer na podruhé už svůj nájezd neproměnil a střelou mimo branku rozhodl o prohře svého týmu. Dva body si připisují energetici.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Do dnešního zápasu šli hráči s velkou touhou získat tady nějaké body. Byla u nich vidět veliká snaha, nasazení a obětavost. Poté, co jsme ustáli úvodní tlak domácích, se nám podařilo využít přesilovou hru a dát důležitý první gól. Naštěstí jsme dokázali najít odpověď i na vyrovnávací branku domácích, opět po využité přesilové hře. Bohužel jsme v závěru náš náskok neudrželi, ale na druhou stranu je nutné říci, že domácí ještě nastřelili 2 tyče a mohli zlomit vítězství na svojí stranu. V prodloužení jsme měli přesilovku 4-3 a vytvořili si i několik dobrých příležitostí, ale branku jsme nedali a přišla na řadu opět dovednostní soutěž. Zaměřovali jsme se na tuto situaci v trénincích před odjezdem a jsme moc rádi, že se nám nakonec podařilo s velkou podporou našeho brankaře zlomit prokletí proher na nájezdy. Odehráli jsme dobré utkání, ale již nyní se plně soustředíme na zítřejší další těžký zápas.

Související články

Preview k zápasu | čt 14.11.2013

Juniory čeká dvojzápas v Salzburgu