HC Energie Karlovy Vary

Střelecké probuzení Energie odnesly Pardubice

HC Energie - HC ČSOB POJIŠŤOVNA Pardubice 6:2 (2:0, 1:1, 3:1)
Stejný počet jako za posledních šest zápasů dohromady nastříleli energetici do sítě Júlia Hudáčka při jeho premiéře v dresu Pardubic. Základ vítězství položili dvěma brankami hned v první třetině a bezpečný náskok si udrželi až do závěru utkání. Po dlouhé době si tak Karlovaráci užili spokojený a klidný závěr zápasu bez nervů.
Tipsport extraliga, 24. kolo, ne 24.11.2013
Karlovy Vary
Pardubice
6:2
2:0, 1:1, 3:1
Branky a nahrávky: 15. Balán, 18. Zaťovič (Pohl, Balán), 37. Zucker, 48. Pohl (Balán, Bičánek), 49. Hovorka (Gulaši), 59. Hovorka (Kytnár) – 26. Nosek T. (Vašíček, Zohorna), 55. Radil (Somík, T. Nosek). Rozhodčí: Fraňo. Wagner - Ondráček, Komárek. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 3047. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 6:2.
Karlovy Vary: Závorka – Bičánek, Rýgl, Drtina J., Rohan M., Gulaši, Dresler – Zaťovič, Balán, Pohl – Kytnár, Vlach, Hovorka – Dlouhý, Hruška R., Zucker – Koblasa, Vachovec, Tomeček
Pardubice: Hudáček – Kočí, Píša, Zdráhal, Benák, Vašíček, Gregorc – Endál, Marha, Sýkora – Semorád, Zohorna T., Tybor – Nosek T., Kousal, Radil – Rys, Čip, Somík

Komentář k utkání

Hokejisté Karlových Varů v neděli odpoledne přivítali celek z východu Čech, pardubické Dynamo. Ani jeden tým se nenacházel na příčkách, které si před sezonou představoval. Energetikům patřila až pozice třináctá, kdežto Pardubičtí drželi příčku osmou, avšak v posledních zápasech se jim vcelku dařilo, a do zápasu tak šli jako mírní favorité.

Do utkání lépe vstoupili domácí, když si ihned po úvodním vhazování začali vytvářet slibné šance. Energetici se dále tlačili kupředu, v jejich cestě za úvodní brankou zápasu jim stála nová pardubická akvizice, Július Hudáček. Pardubičtí si prvním dějství větší šanci vytvořili až při početní výhodě, avšak skórovat se jim nepodařilo. První branka utkání přišla přibližně pět minut před minut před koncem první periody. Stanislav Balán ukořistil kotouč a jeho nahození zpoza branky si srazil do vlastní klece Václav Benák. Do konce třetiny padla ještě branka druhá, opět do pardubické sítě. Přečíslení dvou na jednoho zakončil přesnou střelou kapitán energetiků Martin Zaťovič, a domácí se tak ujali dvoubrankového vedení, které už do konce třetiny nepustili.

Druhé dějství začalo podobně jako první a to velkým tlakem Energie, který vyústil v početní výhodu domácích. Gól však padl až při plném počtu hráčů, když se z protiútoku radovali Pardubičtí. Vašíček pálil od modré a Tomáš Nosek puk tečoval za bezmocného Závorku. Hra se poté vyrovnala, ale větší šance si stále vytvářeli Západočeši. Další branka přišla až pár minut před koncem druhého dějství. Zucker se řítil sám na Hudáčka a byl faulován. Rozhodčí tak nařídil trestné střílení a David Zucker střelou do levého růžku navýšil skóre. Poslední dvouminutovku prostřední části odehráli Pardubičtí v početní převaze, gól ale nepadl, a do šaten se tak šlo za skóre příznivějšího pro Energii.

Pardubičtí vlétli do třetí třetiny a dostali energetiky pod velký tlak. Karlovarským se nedařilo osvobodit se, od druhé branky je ochránil skvělý Tomáš Závorka. Poté se ale s brankami roztrhl pytel. Nejprve se do úniku dostali Petr Pohl s Radimem Bičánkem a prvně jmenovaný pohotově zakončil do zpola odkryté klece. O devětačtyřicet vteřin později se v přečíslení dvou na jednoho ocitli Roman Vlach s Markem Hovorkou, který pohotově nasměroval kotouč mezi tři tyče. Pardubičtí se pak snažili alespoň zkorigovat skóre zápasu a to se jim nakonec povedlo. Po krásné kombinaci Somíka, Noska a zakončujícího Lukáše Radila snížili hosté na tříbrankový rozdíl. V poslední minutě se opět do přečíslení dvou na jednoho dostali Milan Kytnár s Markem Hovorkou, který vsítil svou druhou branku v zápase. To už bylo vše, a Energie si tak zaslouženě po dlouhé době připsala tříbodově vítězství.

Ohlasy trenérů

Jaromír Kverka (HC Energie Karlovy Vary): Dnes jsme potřebovali vyhrát za tři body a to se nám povedlo. Vydařil se nám vstup do utkání, když jsme vedli 2:0. Ve druhé třetině jsme měli na začátku šance při přesilovce, avšak nepodařilo se nám vstřelit třetí gól a dostali jsme kontaktní branku a Pardubice se trošku nadechly. Třetí třetinu jsme už kontrolovali a vyhráli jsme zaslouženě. Děkuji divákům, že přišli a fandili. Pro nás je toto vítězství cenné. Hrajeme až příští neděli, a máme tak čas se zaměřit na naší slabou střeleckou potenci. Dnes nám to tam padalo, měli jsme poměrně solidní defenzivu. Na hráčích bylo znát, že jsme se dostali do vedení a najednou šlo vše poměrně hladce.

Miloš Říha (HC ČSOB POJIŠŤOVNA Pardubice): Soupeř vyhrál naprosto zaslouženě a my jsme tomu dopomohli jak velmi špatným přístupem, tak katastrofálním výkonem většiny hráčů mužstva. Dnes nám chytal nový brankář a začátek to pro něj byl těžký, ale družstvo mu vůbec nepomohlo. Čtyři góly padly do prázdné brány a dva jsme si dali vlastní. Jestliže soupeř jede několikrát do přečíslení dvou na jednoho, tak to není úplně normální a nesmí se to vůbec stávat. Karlovy Vary mohly dát gólů více, ale Hudáček chytal poměrně dobře, avšak mužstvo mu nepomohlo a za góly jednoznačně nemohl.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 24.11.2013

Marek Hovorka: Šest branek je parádních!