HC Energie Karlovy Vary

Martin Látal odchází do Mladé Boleslavi

Útočník Martin Látal předčasně opouští řady karlovarské Energie a formou hostování bude do konce sezony působit v prvoligové Mladé Boleslavi. „Martin nedostával tolik prostoru, o kolik stál, a proto nás požádal, zda by nemohl odejít,“ vysvětluje sportovní manažer HC Energie Rostislav Dočekal.

Hlavním důvodem odchodu Látala do Mladé Boleslavi jsou nenaplněná očekávání na obou stranách. „My jsme si od Martina slibovali více a on sám chtěl dostávat více prostoru na ledě během utkání. On sám chtěl jít pryč a my jsme mu to umožnili. S Mladou Boleslaví došlo k vzájemné domluvě a Martin odchází na hostování do konce sezony,“ říká Dočekal. Hráč v letošní sezoně zasáhl do 21 utkání, ve kterých zaznamenal 2 asistence.

Na hostování byl Martin Látal v Karlových Varech z Kladna. „Ve své podstatě jsme ho jen postoupili dále. Každopádně teď bude vedení klubu jednat, zda jeho místo zaujme nějaká nová posila, a nebo tento post doplníme z vlastních zdrojů,“ přidává.

Vedení klubu také zvažuje, zda zasahovat do týmu, který v posledních kolech pravidelně boduje. „Situaci v tabulce sledujeme, ale je to hodně citlivé. Stále jednáme s několika hráči, které máme vytipované. Na druhou stranu tým se ustálil a podává dobré výsledky. Nechceme do sestavy zbytečně sahat a pohodu v týmu narušit nějakým příchodem. Musíme vše s trenéry a vedením klubu probrat,“ dodal na závěr sportovní manažer a hlavní skaut klubu Rostislav Dočekal.