HC Energie Karlovy Vary

Roman Vlach: Dva body z Hradce mají cenu zlata

Vinou zranění vynechal několik utkání. Nyní se Roman Vlach vrátil do sestavy a bodoval již v druhém zápase za sebou. Se svými křídly Hovorkou a Mickou tvoří silné ofenzivní trio. Přesto zůstává nohama na zemi a své myšlenky již směřuje k úternímu zápasu, kdy do KV Areny zavítá silný a neoblíbený tým Zlína.

Romane, odvážíte si z Hradce Králové dva body, jste spokojeni?
Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání a před jeho začátkem bychom brali jakýkoliv bodový zisk. V naší situaci mají dva body cenu zlata, přesto mě ale mrzí, že si neodvážíme všechny tři. Byli jsme k nim hodně blízko.

To je pravda, kde se podle vás v závěru stala chyba?
Bohužel jsem si to pokazili sami svou nedisciplinovaností. Za stavu dva tři jsme měli několik slibných možností a šancí. Věřím, že kdybychom odskočili na rozdíl dvou branek, zápas bychom dotáhli do vítězného konce. Šance jsme nevyužili, navíc se provinili zbytečným faulem, který soupeř potrestal a vyrovnal.

Vyrovnávací branka padla po velkém zmatku v brankovišti, jak se to celé seběhlo?
Hradec nás parádně rozebral a bek vyslal od modré čáry tvrdou střelu. Puk zůstal ležet někde v brankovišti, kde se zorientoval nejlépe Jarda Kudrna a doklepl do prázdné branky.

Dnes jste nastoupil s Hovorkou a Mickou, jak vám sedí spolupráce?
Já jsem v sezoně vystřídal spoluhráčů už několik. S Markem Hovorkou už jsem hrál a myslím, že si celkem rozumíme. Doplnil nás teď Micoun (Tomáš Micka), který hraje ve velké formě. Je silný na kotouči, vybojuje spoustu puků a na nás s Markem je, abychom něco vymysleli.

Zdá se, že jste si sedli. Vaše řada dala první branku a předvedla několik pohledných akcí…
Snažili jsme se, bojovali a dali gól, takže spokojenost. Mrzí mě jen neproměněná akce ze třetí třetiny, kdy jsme to s Markem asi překombinovali. Akce to byla pohledná, ale bohužel z toho branka nepadla.

V úterý hostíte Zlín, který trénuje váš otec. Berete stále zápasy proti němu speciálně?
Musím se přiznat, že ani ne. Přece jen je to už dlouho, co ve Zlíně nehraju. S tátou jsem samozřejmě v kontaktu a oba si vzájemně přejeme jen to nejlepší. Píšu si i s ostatními kluky, ale průběžně. V úterý možná proběhne nějaké hecování, ale nic zvláštního.

Budete chtít jistě potvrdit body přivezené z venku, jak se na Zlín přípravit?
To je spíš otázka pro trenéry. Nám se bohužel na Zlín moc nedaří. Doufám ale, že navážeme na výkon z Hradce Králové a vybojujeme tři body, které velmi potřebujeme. Tabulka je totiž nesmírně vyrovnaná.

Zlín prožil výsledkovou krizi a dnes dokázal vyhrát na Třincem, může to být pro vás určité plus?
Nemyslím si, Zlín sice měl krizi, ale ta během sezony postihne každý tým. Mají zkušený mančaft a určitě věděli, že zase začnou vyhrávat. Doufám ale, že v úterý odjedou poraženi.

Děkuji za rozhovor.

Související články