HC Energie Karlovy Vary

Energie nestačila na dalšího silného soupeře

HC Energie - HC Oceláři Třinec 2:6 (0:2, 1:3, 1:1)
V posledním utkání před olympijskou přestávkou nestačili energetici v domácím prostředí na Třinec a počtvrté v řadě nezískali ani bod. Oceláři v KV Areně potvrdili svou formu, Energii přestříleli, a v útoku byli navíc velmi produktivní. Karlovy Vary tak pauzu stráví na 12. příčce.
Tipsport extraliga, 47. kolo, čt 6.2.2014
Karlovy Vary
Oceláři Třinec
2:6
0:2, 1:3, 1:1
Branky a nahrávky: 23. Pohl (Bičánek), 47. Vlach (Gulaši) – 5. Rákos (Květoň), 17. Krejčí (Růžička, Polák), 21. Adamský (Roth, Růžička), 24. Nosek (Bonk), 31. Bonk (Orsava, Polák), 57. Růžička (Adamský, Polanský). Rozhodčí: Souček, Hodek – Kostka, Blaha. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:3. Diváci: 2739. Střely na branku: 29:34. Zblokované střely: 6:10. Hity: 10:11. Vhazování: 34:30. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:6.
Karlovy Vary: Závorka – Bičánek, Rýgl, Drtina, Šmach, Gulaši, Dresler, Schusser – Zaťovič "C", Vlach, Pohl – Micka, Balán, Zucker – Dlouhý, Vachovec, Koblasa – Buc, Hruška, Tomeček
Oceláři Třinec: Hrubec – Galvas, Roth, Linhart, Trončinský, Zíb, David Nosek, Foltýn, Krejčí – Adamský, Polanský, Martin Růžička – Polák, Bonk, Orsava – Rufer, Rákos, Květoň – Hrňa, Matuš

Komentář k utkání

Karlovarská Energie nastoupila ve čtvrtek v podvečer ke svému poslednímu zápasu před olympijskou přestávkou. Jejím soupeřem byl celek ze Slezska, co se kilometrů týče nejvzdálenější tým z celé extraligy, Oceláři Třinec. Slezané v posledních utkáních předváděli velmi dobré výkony, připsali si například skalp Sparty, či Plzně.

Do utkání ale nastoupili lépe Západočeši, na svého soupeře vlétli ve velkém stylu a od prvních vteřin si vytvářeli mnoho šancí. Po necelé minutě hry dostali energetici první možnost přesilové hry, tu se jim ale i přes dostatek šancí využít nepodařilo. Poté už ale začali úřadovat hostující Oceláři a ukázali, v čem spočívá krása hokeje. Květoň si svou střelou na Závorku ještě nepřišel, dorážka Daniela Rákose už ale za záda domácího brankáře propadla, a Třinec se tak ujal vedení. Přesilovou hru si následně zahráli také hosté. První jim sice nevyšla, druhá už ale ano a hrstka třineckých fanoušků se opět radovala. Daniel Krejčí napřáhl k dalekonosné ráně, kterou propálil vše, co mu stálo v cestě. Do šaten tak odcházeli spokojenější Třinečtí, do druhé třetiny jim navíc zbylo 52 vteřin početní výhody.

Na začátku druhé periody se s brankami doslova roztrhl pytel. Své vedení si třetí brankou pojistili Slezané, když se přesnou tečí v přesilové hře prosadil Martin Adamský. Domácí se ale nevzdali a ihned zaveleli k útoku, po kterém se konečně radovali i oni. Bičánkovu střelu ještě zastavila tyč Hrubcovy brány, z dorážky už se ale nemýlil Petr Pohl a vykřesal pro Karlovarské alespoň špetku naděje na zvrat v utkání. Radost v KV Areně ale brzy opět utnuli hosté, jejich rychlý přechod do útočného pásma znamenal čtvrtou branku. Po pěkné kombinaci se k puku dostal bývalý energetik David Nosek a prostřelil Závorku. Západočeši se z gólu oklepali a také se několikrát dostali do palebné pozice, Zaťovič, Micka, ani Vlach se ale prosadit nedokázali. Hostům se v tomto zápase dařilo téměř vše, na co sáhli, a výsledkem tak byla již pátá branka. Rychlý brejk zakončoval po Orsavově přihrávce Radek Bonk, a srazil tak sebevědomí domácích na bod mrazu. Zbytek třetiny patřil opět Slezanům, ti už se však neprosadili, a do šaten se tak šlo za čtyřgólového náskoku Ocelářů.

Poslední část začala poměrně zvolna. Ačkoliv se energetici tlačili stále kupředu, branku se jim vsítit nedařilo. Poté ale přišla početní výhoda a s ní i parádní akce Romana Vlacha. Ten přebral puk ve středním pásmu a po samostatném nájezdu zakončeném přesnou střelou nad Hrubcovo rameno snížil na rozdíl tří branek. Utkání se poté odehrávalo v poklidném tempu, veškeré šance domácích končily na Hrubcovi. To, v jaké pohodě se hostující celek nachází, prokázali Oceláři pár minut před koncem. Nepohrdli nabídnutou přesilovou hrou a po přesné přihrávce se prosadil tvrdou střelou Martin Růžička. Do konce utkání už se nic významného nestalo, a zatímco Třinečtí prodloužili svou sérii výher na 5 zápasů, Karlovy Vary prohrály počtvrté v řadě a předkolo play-off se jim opět vzdálilo.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Sice jsme si za stavu 1:3 vytvořili nějaké příležitosti, které jsme nevyužili, ale obecně vzato se nám utkání dnes hrubě nevyvedlo. Chtěl bych poděkovat divákům, kteří při nás stojí nejen doma, ale i při utkáních venku. Bohužel jsme si vědomi, že když jsme si takzvaně čuchli k tomu, že bychom mohli nakouknout do desítky, tak jsme od té doby nebyli schopni bodovat. Teď nás čeká pauza, ve které budeme v první části regenerovat, oživovat kondici a v té druhé se chceme co nejlépe připravit na závěr základní části. Samozřejmě mámě někde v hlavě myšlenku, abychom si neustále drželi náskok před Kladnem, ale zároveň je potřeba se i pokusit o vzkříšení nadějě na předkolo play off, ačkoliv víme, že se s největšími konkurenty utkáme na jejich ledě.

Jiří Kalous (HC Oceláři Třinec): Považuji body z Varů za velmi cenné, protože tým domácích bojuje, byť to dnešní utkání mu dnes možná nevyšlo. My jsme si na začátku vytvořili relativně dostatečný náskok a v podstatě jsme potom utkání kontrolovali. Možná jsme měli výpadek v první části druhé třetiny, v první desetiminutovce této časti hry nás domácí zmáčkli a měli tam i šance. My jsme to ale přestáli a zápas jsme už potom v relativním klidu dohráli.Jsme strašně rádi za tři body.

Fotogalerie

Související články