HC Energie Karlovy Vary

Roman Vlach vstřelil Ocelářům jeden gól, k bodovému zisku to ale nestačilo

Před čtyřmi zápasy sahala Energie po předkole play-off a mohla nakouknout do desítky. Čtyři utkání v řadě ale prohrála a sen o postupu se vzdálil.

Příčina posledního neúspěchu, tady porážky doma s Třincem (2:6) je jasná. „Dovolili jsme soupeři přesně to, v čem jsou silní. Nechávali jsme jim hodně prostoru na brankovišti a nabídli jim přesilové hry. To nakonec rozhodlo,“ přiznal Roman Vlach.

Už za stavu 0:2 Energie působila odevzdaným dojmem. „To si nemyslím. Snažili jsme se to zlomit. Možná u někoho zapůsobila nervozita, že nám předkolo utíká, nebo přemíra snahy. Pravda je, že náš přístup nebyl dobrý a soupeř nás za to potrestal,“ přidal.

Domácí trenér Mlejnek míchal se sestavou, jak se jen dalo, ale efekt to nepřineslo. „Zkusilo se všechno možné, ale nebylo to ono. Byl to od kouče směrem k nám impuls, ale jak už jsem řekl, nic to nepřineslo,“ připustil Vlach.

Poslední čtyři zápasy skončily porážkou. Navíc ve dvou případech se Energie střelecky neprosadila. „V přesilovkách šance máme, ale musíme se více prosazovat při hře pět na pět. To nám nejde. Během přestávky si musíme trochu odpočinout a opět dostat takovou tu chuť do hry. Dáme se dohromady a následujících pět utkání po přestávce se budeme snažit odehrát co nejlépe. Uvidíme jak celá soutěž nakonec dopadne,“ věří Roman Vlach v lepší zítřky, které by měli přijít po olympijských hrách v Soči.

Související články