HC Energie Karlovy Vary

Junioři poprvé v sezoně vyzráli na Spartak

MHL: HC Energie - MHK Spartak Moskva 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)
Junioři Energie už tradičně s moskevským Spartakem sehráli zápas napínavý až do poslední vteřiny. Úspěšnější v něm nakonec byli domácí, kteří se mohou radovat z cenných tří bodů. Obrat dokončil ve třetí třetině rozhodujícím gólem Martin Kohout (na snímku). Odveta je na programu ve středu od 18:00.
MHL, 45. kolo, út 11.2.2014
Karlovy Vary
Spartak Moskva
3:2
1:2, 1:0, 1:0
Branky a nahrávky: 15. Beránek (Hroch), 29. Šimek (Flek, Vrána), 41. Kohout (Zadražil, Harkabus) - 8. Judov (Děmidov, Několenko), 19. Děmidov (Pavljukov, Judov). Rozhodčí: Dmitrij Petuchov – Tomáš Gerát, Daniel Hynek. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Střely na branku: 38:20. Diváci: 700. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
Karlovy Vary: Honzík – Kvapil, Dvořák, Šafář, Šimek, Škvor, Troška – Flek (C), Beránek, Gríger, Táborský, Harkabus, Vachutka, Kohout, Vrána, Gorčík, Hroch, Zadražil, Fronk. Trenér: Tomáš Mariška
Spartak Moskva: Šestjorkin – Kozlovskij, Děmidov, Solovjov, Jermakov, Alexejev, Pevelin, Ablajev, Několenko – Judov, Vorobjov, Pavljukov, Medvěděv, Boldin, Chacej, Několenko, Lapšov, Krutikov, Kučerkov, Klečkin, Pešechonov (C). Trenér: Oleg Brataš

Komentář k utkání

První třetina příliš podívané nepřinesla. Po celou periodu oba celky předváděly na pohled neuspořádanou hru. Žádnému z nich se nedařilo delší dobu držet puk na svých holích a už vůbec ne ho dostat do útočného pásma. Jen málokdy se to povedlo a byla z toho větší šance. První gól z takových šancí dokázali vytěžit hosté. Když se puk dostal k Děmidovovi, který byl před Honzíkem sám. Místo střely však zvolil přihrávku na projíždějícího Jegora Judovova, který puk tečoval mezi Honzíkovy betony. Po chvíli však dokázal vyrovnat po sólové akci Ondřej Beránek, který v rohu kluziště vybojoval puk a namířil si to přímo před branku, kde parádně zavěsil do horního růžku, do protipohybu Šestjorkina. Na závěr ještě přišla dvě vyloučení domácích, jedno z nich dokázali hosté využít. Doslova roztočili obranu hostů a po křižné přihrávce před branku se prosadil Nikolaj Děmidov. S tímto gólem do šatny už energetici nic neudělali a třetina skončila v jejich neprospěch.

Do druhé třetiny vlétli Karlovarští naprosto skvěle. Po celou dobu jejího trvání drželi hosty na uzdě a pod výrazným tlakem, který však dokázali přetavit v gól pouze v jednom případě. Stav zápasu srovnal střelou tahem od modré čáry Denis Šimek, který ještě využil zrovna ukončené početní výhody. Jejich převaha také vedla ke třem faulům hostí. Tabule ukazovala po druhé třetině stav 2:2 a bylo jasné, že se rozhodne ve třetí třetině.

I v ní byla patrná převaha domácího celku, který soupeře prakticky k ničemu nepustil. Hned z kraje třetiny se dokázal prosadit Martin Kohout, který za obrovského tlaku svého týmu objel branku soupeře a prostrčil puk do Šestjorkinovy svatyně. Později se ukázalo, že tento gól byl také tím vítězným, i když by se nikdo nemohl divit, pokud by Karlovarští ve skórování pokračovali. K dalšímu gólu nepomohlo ani vyloučení Kvapila v závěru třetiny a následující power-play na druhé straně. Energetici tak získávají další tři cenné body a můžou se radovat z vítězství.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Jsme rádi, že se nám podařilo to, co se nepodařilo patnácti týmům před námi a to porazit silný Spartak Moskva, který bodoval už patnáct zápasů v řadě. To je dané jeho kvalitou. Já si myslím, že my jsme dnes byli od druhé třetiny tím lepším týmem. Hráli jsme to, co jsme si v kabině řekli, a výborným týmovým výkonem jsme Spartak v klíčových chvílích přetlačili. A já hráčům za dnešní výkon můžu jen poděkovat.

Fotogalerie

Související články