HC Energie Karlovy Vary

O víkendu čeká juniory návštěva z Ukrajiny

Vlčí smečka zvládla obě domácí utkání se Spartakem Moskva, a vyhrála pět z posledních šesti zápasů. Série domácích utkání pokračuje, v dalších dvou střetnutích bude soupeřem Energie ukrajinský Doněck. Duel s nováčkem soutěže bude vůbec prvním vzájemným střetnutím obou týmů. Právě dvojzápasem na ledě Doněcku zakončí energetici na konci února základní část MHL. První utkání se hraje v KV Areně v sobotu 15.2. od 17:00, odveta je na programu v neděli ve stejný čas. Srdečně vás na oba zápasy zveme, vstup je zdarma.

Kde sledovat utkání

Online přenos

HC Energie Karlovy Vary – Mladá Garda Doněck, sobota 15.2. od 17:00
HC Energie Karlovy Vary – Mladá Garda Doněck, neděle 16.2. od 17:00

Mladá Garda Doněck

Mladá Garda nepředvádí ve své premiérové sezoně v Mládežnické hokejové lize nijak zvlášť oslnivé výkony. V tabulce Západní konference je na šestnáctém místě. Na sedmnácté Stříbrné Lvy mají hráči Doněcku náskok devíti bodů, na patnácté Dinamo Petrohrad ztrácí bodů šest. Ukrajinský celek má ale odehráno o dva až čtyři zápasy méně než zbytek týmů v konferenci, a tak může svou pozici ještě vylepšit. Vlčí smečka je aktuálně v tabulce Západní konference na páté příčce, v této sezoně nasbírala o 38 bodů více než její příští soupeř.

Jakou má Mladá Garda aktuální formu? Žádná sláva. Posledních šest utkání prohrála, a získala v nich dva body, když dvakrát podlehla po samostatných nájezdech Salzburgu. Poslední výhru si Doněck připsal 26. ledna, kdy doma rozdrtil 7:1 Chabarovsk. Ofenzivu táhne duo Nikiforov – Morozov, dohromady už tito dva borci nasbírali 73 kanadských bodů. Vzhledem k postavení v tabulce i k současné formě je domácí Energie favoritem na zisk bodů, potvrdí tuto úlohu?