HC Energie Karlovy Vary

Starší dorost jednoznačně přehrál Hradec

SDO: HC Energie Karlovy Vary - Královští Lvi Hradec Králové 7:2 (2:0, 5:0, 0:2)
Starší dorost karlovarské Energie dnes sehrál utkání s prvním týmem skupiny B, Hradcem. Energetici mu však moc nedovolili a obzvláště po velmi vydařené druhé třetině berou tři body. Největší hvězdou zápasu byl Václav Krliš (na snímku), který se do zápasu zapsal lichotivou statistikou (5+1).
Extraliga staršího dorostu, II. 9, pá 14.2.2014
Karlovy Vary
Hr.Králové
7:2
2:0, 5:0, 0:2
Branky a nahrávky: 19. Krliš, 20. Krliš (Dimitrov), 26. Trapl (Janata, Svoboda), 31. Osmík (Nguyen, Krliš), 32. Krliš (Osmík, Janata), 36. Krliš, 39. Krliš (Janata) – 54. Zahradník (Čech), 56. Hnik (Malík). Rozhodčí: Svoboda – Martinec, Rovaš. Využití: 1:1. Průběh utkání: 7:0, 7:2.
Karlovy Vary: Frček – Rulík, Vodička, Adam, Soudský, Binias, Bahounek – Krliš, Osmík, Nguyen, Čupa, Dimitrov, Rubeš, Trapl, Janata, Svoboda, Hauzr, Vildumetz Trenér: Václav Eismann
Hr.Králové: Veselý F. (36. Černý) – Veselý E., Luštinec, Čech, Faltýnek, Havránek – Voříšek, Chalupa, Zahradník, Malinský, Šeda, Miškář, Drašnar, Hronek, Gančarčík, Malík, Hnik

Komentář k utkání

Do první třetiny vlétli lépe domácí, avšak svojí aktivitu a tlak přetavit v gól po většinu třetiny nedokázali. Jejich akce končili povětšinou u brankáře Veselého. Energetici však měli výborný závěr úvodní části, když nejprve dokázal krásnou střelou zápěstím na bližší tyčku z pravého kruhu poprvé změnit stav Václav Krliš. Tentýž muž se prosadil i o pár sekund déle a svým druhým gólem do šatny sedmnáct sekund před koncem první periody, dokázal zvýšit na 2:0. Střelci Václavu Krlišovi se závěr třetiny vyvedl skvěle. Do šaten tak odcházeli šťastněji domácí.

Domácí naskočili výborně i do druhé části zápasu a Lvy jasně přehrávali. Nejdříve si však museli odpykat dvouminutový trest, pak už ale druhá perioda patřila pouze jim. Nejprve zvýšil stav zápasu po rychlém a dobře sehraném protiútoku Martin Trapl. Netrvalo dlouho a brankáře Veselého po asistenci hvězdy zápasu Krliše pokořil i Martin Osmík.

Poté už byla k vidění jen pokračující kanonáda karlovarského hráče s číslem 17. Nejprve Václav Krliš zkompletoval v přesilové hře hattrick. Poté byl faulován při úniku na branku a rozhodčí nařídil trestné střílení. To Václav Krliš bez problémů blafákem mezi nohy Veselého proměnil a zvýšil stav zápasu na 6:0. Hned nato se rozhodli hosté oživit hru vystřídáním gólmana a za Františka Veselého se do branky postavil Roman Černý. Střídání však Václavu Krlišovi příliš starostí nenadělalo a po chvíli těsně po uplynulé přesilové hře dokázal díky přesné křižné přihrávce Jiřího Janaty dostat kotouč i za záda Černého.

Do poslední třetiny zápasu už vstoupili aktivněji hosté a tentokráte to byli oni, kdo vytvářel na soupeře tlak. Svůj šestý gól v zápasu mohl ještě přidat Václav Krliš, ale při svém úniku soupeřově obraně nakonec bekhendovým blafákem Černého nepřekonal. Na druhé straně, i když se Jakub Frček snažil sebevíce o svou nulu nakonec přišel. V přesilové hře ho prostřelil František Hnik. Jen u čestného gólu nakonec nezůstalo, poslední gól zápasu nakonec vstřelil, když po dorážce pokořil Frčkovu svatyni Tomáš Zahradník. Ke konci třetiny k vidění ještě mnoho pošťuchování se mezi hráči a poměrně tvrdých zákroků, ale stav zápasu už se nezměnil a po uplynutí šedesáti minut se mohli radovat domácí, kteří berou cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie): Dnes jsme nastoupili proti soupeři, se kterým jsme minule ztratili tři body, ale jsme byli v naprosto odlišné sestavě. Ukázali jsme našemu soupeři reálnou sílu, kterou naše mužstvo má a čtyřicet minut jsme hráli vynikající hokej. Předvedli jsme dobré osobní souboje a soupeř s tím měl velký problém. Svou pracovitostí jsme se dokázali dostat do zakončení. Po dvou třetinách jsme si dokázali vypracovat komfortní náskok, který jsme poté snadno udrželi. Jsme rádi, že jsme dnes dokázali získat tři body, ale mrzí mě dva inkasované góly v závěru.

Vladimír Kostka (Královští Lvi Hradec Králové): Dnešní utkání se nám nepovedlo, začali jsme hůře než domácí, kteří si za vítězstvím šli více než my. My jsme se ale v té první třetině drželi, akorát v poslední minutě jsme dostali dva góly, které si myslím, byli rozhodující. Druhá třetina ta se nám vůbec nepovedla, byl to opravdu špatný výkon. V té třetí jsme se trochu zmátořili, i když soupeř už nebyl výsledkem asi tolik motivován, ale my jsme si alespoň ověřili, že i v utkání ve kterém jsme pod tlakem, s z toho dokážeme vymanit. Za ty dva góly a poslední třetinu jsme rádi, ale první dvě třetiny byli asi naše nejhorší v sezoně.