HC Energie Karlovy Vary

Starší dorost si hravě poradil s návštěvou z Pardubic

SDO: HC Energie Karlovy Vary - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 5:1 (2:1, 3:0, 0:0)
Starší dorostenci se v sobotu přesně v pravé poledne utkali s hosty z Pardubic. O hladkém vítězství domácích rozhodla druhá třetina, ve které svěřenci kouče Eismanna dokázali vstřelit tři branky. Energie tak potvrdila čtvrté místo zaručující postup do vyřazovacích bojů soutěže.
Extraliga staršího dorostu, II. 10, so 15.2.2014
Karlovy Vary
Pardubice
5:1
2:1, 3:0, 0:0
Branky a nahrávky: 2. Nguyen (Osmík), 3. Janata (Trapl), 33. Osmík (Krliš), 35. Svoboda (Bahounek), 39. Vodička (Trapl, Janata) – 4. Jajcay (Panna). Rozhodčí: Pavlovič – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 80. Střely na branku: - . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.
Karlovy Vary: Frček (Harakal) – Rulík "C", Vodička, Adam, Soudský, Binias, Bahounek, Prachař – Krliš, Osmík, Nguyen, Čupa, Dimitrov, Rubeš, Trapl, Janata, Svoboda, Hauzr, Vildumetz
Pardubice: Petric ( 3.Červený ) – Faltys, Rudy, Horyna, Procházka, Kučera, Franc, Budík – Krejčík, Benýsek, Panna, Zadina, Hlaváček "C", Velínský, Kusý, Musil, Havrda, Voženílek, Jajcay, Barkóci, Martinec

Komentář k utkání

Sobotní poledne nabídlo atraktivní duel mezi domácím výběrem staršího dorostu, který nastoupil proti HC ČSOB Pojišťovně Pardubice. Utkání bylo o to atraktivnější, že oba celky bojovaly o postup v honbě za titulem. Energie měla na svém kontě 53 bodů, hosté z východních Čech o dva méně. Perníkáři tedy museli získat tři body, aby se přiblížili čtvrtému místu.

První třetina nabídla přímo infarktový začátek. Během úvodních tří minut a dvou sekund byli diváci svědky tří vstřelených branek. Jako první udeřili domácí svěřenci kouče Eismanna. Již po minutě a dvaceti sekundách se dokázal prosadit Tomáš Nguyen, který dorazil pokus střílejícího Osmíka. Ten zůstal zcela sám osamocen před Petricem. O minutu později to bylo 2:0, chaosu před hostující svatyní nejlépe využil Jiří Janata, který se prosadil střelou po ledě.

Pardubice se ale rozhodně nevzdaly, trenér Vybíral si vzal oddechový čas a také vystřídal brankáře, místo Filipa Petrice šel do brány Patrik Červený. Pauza hostům prospěla, na 2:1 sňižoval Andreas Jajcay, přihrával mu Ondřej Panna. To bylo ale vše, na co se hosté zmohli, zbytek části patřil jak střelecky, tak výkonnostně domácím hráčům.

Druhá třetina byla pod absolutní nadvládou energetiků. Nejprve se do úniku dva na jednoho dostala dvojice Osmík – Krliš, druhý jmenovaný přihrával, a Martin Osmík již neměl nijak těžkou práci. Na čtyři jedna zvyšoval Kamil Svoboda, který si po Bahounkově asistenci rozhodoval, zda má přihrávat, nebo střílet. Nakonec zvolil druhou možnost a to byla ta správná, puk trefil šikovně k tyči. Do třetice všeho pro domácí dobrého a pro hosty zlého se trefil Petr Vodička. Robustní obránce pouze obloukem nahazoval puk od modré čáry, ten k jeho štěstí zapadl přímo pod horní tyč.

To byla studená sprcha pro hosty, kteří snad ještě doufali v obrat. Za stavu 5:1 ve třetí třetině bylo o výsledku téměř rozhodnuto. Hosté rezignovali, domácí si navíc dál tvořili nebezpečné šance. Když už se k puku dostali hosté, jejich pokusy spolehlivě likvidoval brankář Frček. Deset minut před závěrečnou sirénou se do přečíslení dostala opět dvojice Krliš – Osmík, Václav Krliš ale trefil pouze tyč. Tři body bere Energie, hosté odjíždějí domů s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): My jsme dnes měli velice dobrý vstup do utkání, když jsme dali v úvodu dvě branky, ale pak se soupeř šťastně dostal na kontakt a hra byla vyrovnaná. Ve druhé třetině jsme výrazně zlepšili pohyb a myslím, že jsme získali utkání pod svou kontrolu a musím hráče za naší víkendovou produktivitu pochválit.