HC Energie Karlovy Vary

Energii čeká během pauzy derby s Plzní

Ani olympijské hry nezabrání karlovarskému A-týmu v sehrání malého derby. Tento duel pomůže oběma celkům během olympijské pauzy nevypadnout z tempa sezóny a co nejlépe se připravit na posledních pět zápasů, které rozhodnou o podobě tabulky Tipsport extraligy před play-off. Přátelské utkání s Plzní se bude hrát v Mariánských lázních od 17:20 ve čtvrtek 20.2. Před zápasem proběhne od 15:45 ještě autogramiáda hráčů obou celků. Do lázeňského města na jihu Karlovarského kraje na tento duel jste srdečně zváni. Přijďte energetiky podpořit.

O smyslu utkání

Karlovarský klub se snaží oslovovat fanoušky hokeje v celém kraji, a proto se zápas hraje právě ve druhém největším městě lázeňského trojúhelníku. „Cílem je naše propagace. I v Mariánských Lázních je řada lidí, kteří nám fandí, ale do Karlových Varů nejezdí pravidelně. Chceme se jim ukázat a myslíme si, že se na utkání přijde podívat celá řada diváků, která běžně hokej ani nesleduje,“ vysvětluje asistent trenéra Jaromír Kverka.

HC Energie spolupracuje s Mariánskými Lázněmi na výchově mládeže. „Talentovaní hráči mají možnost rozvíjet své dovednosti v dorosteneckém věku u nás, takže je pochopitelné, proč se hraje v Mariánkách,“ přidal se sportovní ředitel klubu Bronislav Píša.

Jak Plzeň, tak i Energie utkání vítají. „Nemůžeme si dovolit vypadnout ze zápasového tempa na tak dlouhou dobu. Proto se zápas domluvil. Kluci se potřebují rozehrát před závěrem extraligy,“ doplnil Kverka.

Energie před olympijskou přestávkou

Energetikům se začátkem roku začalo dařit nad očekávání skvěle a postupně se dotahovali na celky bojující o předkolo play-off. Karlovarští předváděli výborné výkony, avšak poté přišel zápas s letos velmi neoblíbeným soupeřem, Spartou. Prohra 5:0 srazila energetiky na kolena a od tohoto zápasu už nezvítězili. Dohromady čtyři zápasy v řadě už nebodovali, prohráli ještě s Plzní, Libercem a Třincem. Naposledy dokázali vyhrát 28.1, když na svém ledě porazili 2:1 Zlín. V současné chvíli energetici okupují dvanáctou příčku tabulky ještě s nadějí na předkolo. Největším tahounem týmu je kapitán Martin Zaťovič, který už nasbíral 32 bodů (18+14).

Škoda před olympijskou přestávkou

Plzeňský tým je jedním z favoritů na mistra republiky. Obhájce trofeje minulého ročníku Tipsport extraligy si i letos vede výborně a prozatím se drží na druhé příčce, kterou si bude chtít udržet. Ta první už není možná ani teoreticky, zato o svou současnou pozici se bude muset ještě porvat. Do posledních pěti kol má na třetí Třinec náskok tří bodů a na Kometu a Hradec čtyř. Plzeň může být spokojená, prohrává jen zřídka. Naposledy vyloupila Kladno a v osmačtyřicátém kole ji čeká utkání se Slavií. Jejím největším tahounem letošního ročníku je Radek Duda (16+23).

Vzájemné zápasy 2013/2014

06. HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 4:3 sn.
19. HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 1:2
32. HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 5:3
45. HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 3:5