HC Energie Karlovy Vary

Energirl Markéta: Tanec je součást mého života

Už druhou sezonu se návštěvníci hokejových utkání v ochozech KV Areny potkávali s dívkami ze sokolovské taneční skupiny Mirákl. Jednou z nejzkušenějších dívek přezdívaných Energirls je i sedmnáctiletá Markéta Vajdíková, se kterou vám přinášíme rozhovor.

MIRÁKL

Taneční studio Mirákl pracuje při Městském domě kultury v Sokolově a věnuje se disciplínám modern, show a jazz dance ve 4 věkových kategoriích. Skupina pravidelně reprezentuje náš region a ČR na prestižních mezinárodních soutěžích. Spolupráce s HC Energie Karlovy Vary se datuje od září 2012.

Web: www.mirakl.cz

Markéto, můžete se na začátku čtenářům představit?
Jmenuji se Markéta Vajdíková a je mi 17 let. Již třetím rokem studuji Gymnázium v Sokolově.

Jak dlouho jste členkou Miráklu?
Ve skupině působím od svých 4 let. Těžko se to počítá, ale letos už budu začínat svou 14. taneční sezónu. V současnosti se kromě tancování v dospělé kategorii věnuji také trénování dětí.

Berete tanec spíše jako koníček nebo je to pro vás něco víc?
Tanec pro mě není jen koníček, ale součást mého života. Tanec je s mým životem úzce spjat už po dlouhou dobu, a myslím si, že ještě dlouho bude.

Pamatujete si své první vystoupení v KV Areně?
Určitě si na to pamatuji. Bylo to při derby s Plzní a tančily jsme pouze v přestávce mezi třetinami.

Co vás nejvíce baví na hokeji?
Že je rychlý a člověk se u něj většinou nemůže nudit, protože se na ledě pořád něco děje. Také se mi líbí, že je to celkem agresivní a tvrdý sport pro pořádné chlapy.

V čem vidíte největší rozdíl mezi tancováním na závodech a na hokejovém utkání?
Na taneční soutěži musíme ve čtyřminutovém vystoupení předvést to nejlepší, co jsme se naučily, abychom dostaly ty nejlepší známky. Během tance ukazujeme nejen taneční a choreografické prvky, ale také své emoce, což není vždy jednoduché. Hokej je pro nás zábava a forma odreagování. To samozřejmě neplatí, pokud je utkání vypjaté a emotivní.

Nepotýkáte se s trémou, když musíte předvádět své taneční kreace před tolika lidmi v aréně?
Už ne. Odmalička jsem zvyklá vystupovat před diváky. Spíše si to užívám a myslím, že podobně to mají všechny holky z naší skupiny, které chodí roztleskávat na hokej.

Setkáváte se i s pochvalou z řad diváků a fanoušků, kteří sedí v okolních sektorech?
Občas ano, s některými z nich se dokonce zdravíme a občas si i o hokeji popovídáme.

Jak se na jednotlivá utkání připravujete?
Před utkáním se s holkami sejdeme v šatně, domluvíme se, co si ten den vezmeme na sebe a občas si zopakujeme některé sestavy, které pak předvádíme divákům.

K tanci je určitě zapotřebí dobrá fyzička, jak si jí udržujete?
Myslím, že samotný tanec je výborný na udržení fyzičky, když se dělá naplno a pravidelně. Ale dělám i jiné sporty, ráda jezdím na snowboardu, také na kole a občas chodím cvičit do různých sportovních center.

Máte v týmu Energie nějakého oblíbeného hráče?
Určitě by se v Energii našly osobnosti, kterým fandím víc a kterým méně. V týmu HC Energie svého favorita mám, asi jako každá jiná dívka, která se chodí dívat na hokej. Jméno si ale nechám pro sebe jako tajemství.

Co je pro vás největší odměnou předvedený výkon?
Určitě velký potlesk od diváků je ocenění naší práce.

Děkuji za rozhovor!