HC Energie Karlovy Vary

David Zucker: Před našimi diváky chceme vyhrávat vždy

Vítěznou branku v utkání prvního kola play-out v prodloužení vstřelil David Zucker. Potěšil tak necelých osm set diváků, kteří do KV Areny zavítali. „Na play-out, kde o nic nejde, to myslím není tak špatné číslo,“ říká s poděkováním fanouškům útočník Energie.

Davide, na utkání bylo znát, že už téměř o nic nejde, souhlasíte?
Teď už se skoro o nic nehraje. Chomutov se musí připravit na baráž a pro nás je to jen něco navíc k tréninku. Jde jen o to, aby se to v klidu nějak dohrálo, protože se samozřejmě nikdo nechce zranit. Oni potřebují mít plný kádr na již zmiňovanou baráž a my, abychom se mohli připravovat na další sezonu. Možná hlavně z toho důvodu to tak vypadalo.

Vysoký počet branek byl také známkou jisté uvolněnosti v obraně, že?
Je to opět i proto, že nikdo nechce nikomu ublížit a snaží se vyvarovat tvrdších zákroků. Obránce útočníka v mnohých případech raději pustil, než aby se nějak nešťastně při souboji zranili. Stále jsme však určitý systém dodržovali, ale určitě ne tak zarputile, jako v předchozích zápasech.

Vypadalo to, že hosté pořádně zabrali až v poslední třetině...
To je pravda, oni chtějí vyhrát za každou cenu, aby je to co nejvíce nakoplo. Vyhráli na Kladně, dnes získali bod. Samozřejmě, kdyby prohrávali pořád, tak na nich stále ta deka je a to oni nechtějí. Potřebují se pořádně zvednout, aby si před baráží co věřili.

Jak padla vaše rozhodující branka?
Tak tu jsem vstřelil se štěstím. Já jsem chtěl sice hrát buly dopředu, ale soupeř to odehrál do svého hráče a od něj se to odrazilo přesně do míst, kam jsem si chtěl kotouč posunout sám. Poté to tam skákalo a já mohl být rád, že jsem puk do branky zasunul. Ale myslím si, že jsme dnes mohli vyhrát v základní hrací době, měli jsme více šancí. Kdybychom byli důslednější ve vlastním obranném pásmu a nehráli tolik na naší půli, tak jsem po šedesáti minutách vyhráli.

Jak se vůbec hledá motivace pro takový zápas?
Chtěli jsme vyhrát, protože máme pak lehčí tréninky, nebo volno, možná i nějaký bonus. A hlavně chceme před domácími fanoušky odevzdat co nejlepší výkon, aby měli alespoň radost z naší hry. Myslím, že návštěva 800 lidí je docela dost na hokej v podstatě už o ničem. Jsme rádi, že přišli. Před nimi chceme vždy podat dobrý výkon a vyhrát.

Přesto, pamatujete, kdy naposledy jste hrál extraligu před osmi sty diváky?
Myslím, že když jsem začínal, tak Vsetín na tom byl už špatně a tam mám pocit přišlo zhruba stejné množství lidí. A myslím, že na Kladně před třemi lety chodily taktéž podobné počty. To bylo ale v základní části. Na play-out, kde o nic nejde, to myslím není tak špatné.

Související články

Preview k zápasu | po 10.3.2014

Energie na úvod play-out přivítá Chomutov

A team HC Energie | po 10.3.2014

Josef Řezníček: Play-out není zbytečné