HC Energie Karlovy Vary

Václav Eismann: Byla pro mne veliká čest dnes za kluky stát

Starší dorost karlovarské Energie dokázal porazit Chomutov a postoupit do čtvrtfinále RAKO extraligy staršího dorostu. V infarktovém závěru rozhodl v deváté sérii samostatných nájezdů Martin Trapl. Jak v ohlédnutí za sérií prozrazuje hlavní trenér Václav Eismann, hráč si o vyslání na nájezd sám řekl.

Trenére, po infarktové sérii s Chomutovem jste se dostali do čtvrtfinále. Jak se cítíte?
Pocity jsou samozřejmě úžasné, protože jsme vyřadili mužstvo, které bylo před sérií velikým favoritem. Především první dvě utkání jsme odehráli výborně, dostali jsme možnost hrát opět na ledě soupeře. Jsem rád i za to, jak jsme si poradili s rozhodujícími samostatnými nájezdy, kde se rozhodovalo o postupu.

Čtvrtfinále RAKO extraligy staršího dorostu

18.3. Liberec - Energie
20.3. Energie - Liberec (od 18:00)
22.3. Liberec - Energie

Série se hraje na 2 vítězné zápasy.

Martin Trapl rozhodl celou sérii svým nájezdem až jako devátý z vašich hráčů. Poslal jste ho na penaltu, nebo si o ní sám řekl?
Byla to absolutně specifická situace. Už jsme ani pořádně nevěděli, koho máme vybrat. Většinu hráčů jsme už vyzkoušeli. Martin se na mne otočil a řekl mi, že si na penaltu věří, že jí promění. Tak jsem ho poslechl a on to zvládl.

Oslavovali jste s týmem postup, nebo je na to ještě brzy? Hrajete už za dva dny...
Žádné bouřlivé oslavy zatím neproběhly, samozřejmě se ale nedá říct, že chyběly emoce. Ještě bych vyzdvihl výkon brankáře Frčka. V celé sérii musel likvidovat celkem čtrnáct penalt, z nichž ani jednu nepustil za svá záda. To je unikátní výkon a na našem postupu to má lví podíl. Dále bych také velice rád poděkoval za práci svému kolegovi Miroslavu Táborskému, který prakticky přes noc udělal motivační video, které z velké míry ovlivnilo stav mysli našich hráčů. Koncovka zápasu pak stála za to.

Ve čtvrtfinále se utkáte s Libercem, vítězem základní části. Jak se na takového soupeře připravit?
My známe personální složení jejich kádru, ovšem chybí nám videomateriály. Ty jsme velice dobře využili ve střetnutí s Chomutovem. To také ovlivnilo první zápas, který pak určil směr celé série. Liberec je jako vítěz základní části opět favorit, dá se říci, že tam pojedeme v klidu. Víme, že několik reprezentantů obléká jejich dres, my ale chceme dál do semifinále.

Proti Liberci nastoupí stejná vítězná sestava, nebo čekají mužstvo nějaké změny?
Pokud se nikdo z našeho týmu nezraní, nebo nenastanou nějaké vážnější komplikace, nemáme důvod sestavu měnit. Dnes jsem viděl opravdový soudržný tým, hráči byli opravdu hladoví po vítězství. Byla pro mne veliká čest za nimi stát, postupu si velice cením. Ještě o to cennější je to postup, že jsme se dostali přes Chomutov.

Už jste přemýšlel o obhajobě loňského titulu?
Tak daleko se nedíváme. Dalším soupeřem je Liberec, budeme o něm shánět veškeré možné informace. Musíme se opět důkladně připravit. Uvidíme, na co to bude stačit.

Související články