HC Energie Karlovy Vary

Adam Rulík: Je to ohromné, prožívám skutečný vrchol sezony

Starší dorostenci karlovarské Energie srovnali krok s Bílými Tygry z Liberce, stav čtvrtfinále je aktuálně nerozhodný 1:1. Jak řekl sám kouč Eismann, jeho svěřenci předvedli takřka heroický výkon plný obětavosti. Adam Rulík jako kapitán týmu má na této výhře nemalý podíl.

Adame, stav čtvrtfinálové série je nyní vyrovnaný. Jak byste zhodnotil druhé utkání?
Kdybych měl nějakým způsobem charakterizovat to utkání, tak bych řekl, že se jednalo o naše utkání. Dnes byla radost hrát, přesně kvůli těmto střetnutím trénujeme celý rok. Zápasy v play-off jsou důvodem, proč hrajeme hokej.

Na začátku sezony jste dostal na dres céčko. Jak prožíváte celou sezonu jako kapitán?
Musím říct, že je to ohromné, skutečný vrchol sezony. S každým odehraným utkáním přichází chuť hrát ještě jeden. Neskutečně mě to baví, hokej mě těší.

Martin Osmík dnes vstřelil dvě branky, v celé sérii má na svém kontě již tři zásahy. Musíte být rádi, že máte v týmu takového střelce...
Martin Osmík a Václav Krliš, to jsou tahouni celého mančaftu. V takovýchto utkáních ale nezáleží na tom, kdo dá branku, nebo kdo si připíše kanadský bod. My jsme jeden muž, jeden tým, a jestli si gól připíše kdokoliv, na tom nesejde. Důležitá je výhra týmu.

Čeká vás rozhodující utkání v Liberci, jak se na takové utkání připravit?
Rozhodně se to chce emočně vyburcovat a nahecovat jako na dnešní vítězný večer. V Liberci už se není důvod šetřit, je to zkrátka kdo s koho. Vyhrát může kdokoliv.

Jedná se o vyhrocené zápasy vyřazovacích bojů, nebyly přesto některé zákroky soupeře už za hranou?
Jak už bylo zmíněno, jedná se o play-off. Tyhle zápasy nevyhrajete bez tvrdé práce, nejedná se tudíž o nic neobvyklého. My musíme oplácet stejnou mincí a hrát absolutně naplno.

Související články