HC Energie Karlovy Vary

Energetici sehráli přátelské utkání v Božičanech

Hokejisté A-týmu Energie odehráli ve středu v rámci letní přípravy přátelské utkání s jedenáctkou domácích Božičan. Mimo vyrovnaného exhibičního klání, které musely rozhodnout až penalty, čekala na návštěvníky autogramiáda či pivo čepované energetiky. Fotografie z Božičan naleznete v galerii.

Akce přilákala zhruba 300 diváků, kteří si fotbalový podvečer i díky skvělému počasí dokonale užili, stejně jako samotní hráči. Jediné, co divákům mohlo chybět, byly vstřelené branky. Utkání totiž po uplynutí základní hrací doby skončilo 1:1.

Mimo fotbalového derby si diváci mohli nechat od hráčů natočit již zmíněné pivo Radegast nebo si zasoutěžit u stánku Karlovarského Deníku.

Utkání začalo výkopem dvou útočníků karlovarského celku Jardy Kverky ml. a Jakuba Fleka. Už po pár minutách se mohli energetici radovat z první vstřelené branky o kterou se postaral Jakub Flek. Zanedlouho stav ale opět srovnal domácí Hůlka. Tím jakoby se branky uzamkly a bylo po gólech. Zbytek utkání probíhal nejčastěji ve středu hřiště a akce obou celků většinou končily na hranici velkého vápna. Přesto se některé další šance našly. Energetici měli mírnou převahu a občas gólmana domácích protáhli.

O utkání nakonec musely rozhodnout penalty, v nichž energetici po bezchybných trefách zvítězili 5:3.

Statistiky

SK Božičany - HC Energie Karlovy Vary 1:1 (1:1)
Branky: Hůlka - Flek.

SK Božičany: Heřmánek – Žemllička, Jiří Rubáš, Jan Rubáš, Ulitin – Krupička, Ernst, Mareš, Hůlka – Kesl, Hejna
Náhradníci: Chlap, Melichar, Al Haboubi, Hamouz

HC Energie Karlovy Vary: T. Rohan (od druhého poločasu Gorčík) – J. Tomeček, Kubka, Šmach, V. Tomeček – Koblasa, M. Rohan, Závorka, Vachovec – Flek, Kverka ml.
Náhradníci: Habal, Kohout, Vrána, Vaněk

Další utkání

Nestihli jste utkání v Božičanech? Podívejte se, na jakých dalších akcích se můžete během letní přestávky s hokejisty Energie setkat.