HC Energie Karlovy Vary

Energie posiluje o dvě zvučná jména, Radka Dudu a Davida Hrušku

Jedná se o hráče, kteří pocházejí z našeho regionu a oba začínali s hokejem v nedalekém Sokolově. Jejich návrat do našeho kraje je přínosem pro karlovarský hokej. Oba dva za svoji kariéru nasbírali bohaté zkušenosti a několikrát přesvědčili o svých kvalitách.

Radek Duda, útočník, 28.1.1979

„Náš mladý a nezkušený tým je potřeba jednoznačně posílit především v oblasti produktivity. Od Radka si slibujeme, že pomůže především v přesilových hrách a v celkové produktivitě. Svými zkušenostmi by měl být nápomocen svým mladším spoluhráčům v jejich rozvoji," informoval generální manažer klubu Miroslav Vaněk. Smlouva je uzavřena od 1.7.2014 do 30.4.2015.

Radek Duda v loňské sezoně působil v dresu Západočeského rivala, Plzně. Během 47 zápasů zaznamenal 17 branek a 24 gólových přihrávek, což ho dostalo za hranici 40 kanadských bodů. Radek je vůdčím typem, což se také podepsalo na součtu trestných minut, výsledné číslo se zastavilo na 141 TM.

David Hruška, útočník, 8.1.1977

Druhou posilou v karlovarském týmu je David Hruška. K posile útočných řad Miroslav Vaněk uvedl: „V tomto týdnu došlo k dohodě mezi kluby HC Energie Karlovy Vary a HC Orli Znojmo, na základě které HC Znojmo souhlasilo s uvolněním Davida Hrušky z jeho hráčské smlouvy, kterou měl podepsanou se znojemským klubem. Vedení klubu i trenéři si do Davida slibují, že zužitkuje své zkušenosti v koncovce a bude patřit k nejlepším střelcům našeho týmu. Očekáváme, že bude podobně jako Radek Duda zapojen do přesilových her.

David Hruška si za svoji bohatou kariéru vybudoval pověst dobrého střelce. V posledních letech oblékal dres chomutovských Pirátů, se kterými se dostal z první ligy až do Extraligy. V plynulé sezoně si David během 52 zápasů připsal 32 bodů, za 18 branek a 14 asistencí. V dresu Energie David působil už jednou, a to v sezoně 2010/2011, kdy odehrál 34 zápasů. Poté odešel do již zmíněného Chomutova.

„Jsme přesvědčeni, že oba hráči svou popularitou v regionu přilákají fanoušky, kteří nám budou pomáhat ve vytváření bouřlivé atmosféry," zakončuje generální manažer Miroslav Vaněk.