HC Energie Karlovy Vary

Energetici zahájili přípravu na ledě

Karlovarští hokejisté v neděli v podvečer vyjeli ke svému prvnímu tréninku na ledě, zatím pouze v tréninkové hale KV Areny. Hokejisté prozatím nenacvičovali nijak složité kombinace, šlo spíše o vyzkoušení samotného ledu, bruslí a celkově výstroje. Do tréninku se také již zapojily obě nejnovější akvizice v karlovarském dresu – Radek Duda a David Hruška.

Energetici trénovali v téměř celém kádru, se kterým počítají na následující sezonu. „V útoku jsme již kompletní, avšak stále pracujeme na dvou obráncích,“ prozradil Jaromír Kverka st. Tým byl rozdělen na dvě poloviny a každý si na ledě odkroutil hodinku a čtvrt. V první části týmu se objevily již dvě zmíněné posily. „Jsem za ně rád, jelikož to jsou hráči, kteří jsou schopní dávat góly, a takové my potřebujeme. Zvedli věkový průměr našeho mladého mančaftu a spolu s jejich zkušeností by měla přijít i produktivita,“ dodává Kverka.

Karlovarský tým by mohl v následujících několika letech těžit ze svých odchovanců. Mnoho hokejistů v loňské a předloňské sezoně působilo v juniorském týmu, a nasbírali tak mnoho cenných mezinárodních zkušeností. „Všechny kluky známe dobře, přibližně 2/3 týmu pochází z karlovarského regionu, což je pro nás jedině dobře. Klukům nebude jedno, jak to s týmem bude. Navíc jsme nyní přivedli dva hráče, kteří jsou také z regionu.“

Jak již bylo zmíněno, tým je skoro kompletní, až na jednoho či dva obránce. Jedním z nich by mohl být i Radim Bičánek, avšak o jeho budoucnosti na západě Čech stále není jasno. „S Radimem stále probíhají jednání, už jsme si určili poslední termín. Během týdne by se pravděpodobně mělo rozhodnout,“ zakončuje Jaromír Kverka st.

Na první trénink hokejistů také dorazila skupinka karlovarských fanoušků, což od nich bylo pěkné gesto, značící podporu a nedočkavost na novou sezonu. Fotografie z prvního tréninku na ledě si můžete prohlédnout ve fotogalerii.