HC Energie Karlovy Vary

Do Energie přichází na zkoušku lotyšský obránce Redlihs

Jak již dříve vedení HC Energie avizovalo, „A“ tým potřebuje doplnit o minimálně jednoho zkušeného obránce. Tím by se mohl stát právě lotyšský reprezentační obránce Jekabs Redlihs, který přichází na západ Čech na desetidenní zkoušku. Jekabs Redlihs, starší bratr slavnějšího útočníka Mikelise, má bohaté zkušenosti jak z Kontinentální hokejové ligy, tak i z české extraligy, kde působil dvě sezony v dresu rivala z Plzně. Redlihs je také pravidelným reprezentantem Lotyšska na světových akcích.

Jekabs Redlihs 29.3.1982

Jekabs svou kariéru započal v mládežnických týmech v Rize, odkud se později propracoval až do reprezentace U18. Jako téměř každý mladý hráč si vyzkoušel také hokej v Americe, avšak do samotné NHL se nepropracoval. Z USA putoval do již zmíněné Plzně, kde odehrál 13 zápasů. Z Plzně se vrátil do rodné Rigy, kde odehrál několik sezonu za místní Dinamo. V loňské sezoně se pokoušel také o úspěch ve švédském MODO, avšak po několika zápasech se vrátil opět do Rigy. Ačkoliv je Redlihs tvrdším hráčem (186 cm, 86 kg), který se nebojí jít do ostrého souboje, není tak často trestaný, jak by se mohlo zdát. Jen ve dvou sezonách v jeho seniorské kariéře přesáhl hranici padesáti trestných minut.

Trenéři a vedení si od Redlihse slibují kvalitní defenzivní práci s občasným podpořením útoku. V Karlových Varech by se mu mohlo dařit i díky spolupráci s již oznámenou posilou, spoluhráčem z národního týmu, Jurisem Štalsem.