HC Energie Karlovy Vary

Heizer: Vítězství nad týmem z KHL se cení

V Karlových Varech je zatím krátce, přesto už se v přípravných zápasech zapsal mezi střelce. Řeč je o Radomíru Heizerovi, útočníkovi, který přišel před sezonou ze slovenské extraligy kde oblékal dres Banské Bystrice. V našem rozhovoru zhodnotil vítězné utkání nad týmem ze Záhřebu, ale také popsal jak probíhala jednání s Energií.

Radomíre, máte za sebou utkání proti týmu z KHL. Jak byste jej zhodnotil?
Byl to super zápas a vynikající zkušenost. Proti týmu z kontinentální ligy se nehraje každý den, takže jsme si to všichni užili. Škoda první třetiny, kde jsme nehráli dle představ. Poté ale kluci výborně sehráli přesilové hry, díky kterým jsme otočili zápas.

Vítězství nad Medveščakem vám jistě dodalo sebevědomí, že?
Každá výhra těší. O to víc v tomhle přípravném období, kdy je hodně náročných tréninků. Zápasy bereme především jako vypadnutí z tréninkového stereotypu.

Máte za sebou tři utkání, kde vidíte největší progres?
Myslím, že se zlepšujeme každým zápasem. Dostáváme větší jistotu a klid do hokejek. Do ideálního stádia nám ale přece jen ještě něco chybí.

Popište, jaká vlastně byla vaše cesta ze Slovenska až na západ Čech?
Je těžké k tomu cokoliv říkat. Spíše by to byla otázka na mého manažera. Mně se zkrátka naskytla možnost jít hrát českou extraligu, což beru jako velký posun ve své kariéře. Až čas ukáže, jaké rozhodnutí to bylo.

Byl to váš hokejový cíl, zahrát si českou extraligu?
Myslím si, že pro každého hráče je cíl, dostat se do kvalitnější ligy, než v jaké aktuálně hraje. Teď však musím ukázat, že jsem tady právem a podávat výkony, kterými budu týmu platným.

Co od vás trenéři očekávají, jaká je vaše pozice v týmu?
Zatím nemohu jednoznačně odpovědět. Trenér nás zatím v každém zápase pilně sleduje a pozoruje. Už se možná základní sestava nějak krystalizuje, nechci však nikterak předbíhat.

Jak hodnotíte kvalitu zdejšího kádru?
Je tady hodně mladý a ambiciózní tým. Jsem velmi rád, že kádr posílili zkušení borci Radek Duda s Davidem Hruškou. Velmi radí mladším spoluhráčům a jsou pro ně vždy velkou oporou. Předtím jsem znal pouze Radka Deyla, který hrál slovenskou extraligu, a také Braňa Kubku, se kterým jsem dokonce působil v Banské Bystrici. Neznámý pro mě nebyl ani Standa Balán, který též nastupoval ve slovenské nejvyšší hokejové soutěži.

A jak se vám hraje se spoluhráči z formace?
Zatím nastupuji s Romanem Pšurným, kterým přišel do Energie v podstatě se mnou. Spolupráce s ním mi vyhovuje maximálně, protože je to hráč, který stejně jako já především pozorně brání.

Do Energie jste přišel až během přípravy na ledě. Jak a kde jste absolvoval suchou přípravu?
Připravoval jsem se se svým týmem na Slovensku – HK Banská Bystrica. V podstatě jsem myslel, že tam i načnu sezonu, takže jsem určitě nic nepodceňoval. Zároveň jsem byl dohodnutý s tamním vedením, že mě v případě zajímavé nabídky uvolní. No a proto jsem nyní tady (smích).

Děkuji za rozhovor.

Související články