HC Energie Karlovy Vary

Roman Pšurný: Vždy jsem chtěl hrát s Jardou Jágrem

Energetici v úterý nastoupili k prvnímu podkrušnohorskému derby hraném na Zimním stadionu Ivana Hlinky v Litvínově. Úvod jim dle herních představ nevyšel, avšak po prvním gólu Romana Pšurného (na snímku) se dostali do vedení, které následně i navýšili a do konce zápasu o něj nepřišli. Právě Roman Pšurný, který je na západě Čech na hostování z Litvínova a proti svým spoluhráčům vstřelil svou první branku v dresu Energie, se nám svěřil se svými dojmy z utkání.

Romane, jak byste zhodnotil úterní utkání?
Litvínov nenastoupil v plné sestavě, což samozřejmě ovlivnilo hru, avšak od nás také pár hráčů nehrálo. Myslím, že to byl takový typický přátelský zápas, bylo dost šancí, hodně se bruslilo, takže myslím, že to bylo fajn.

Vstřelil jste svoji první branku v dresu Energie a právě proti Litvínovu. Máte z toho nějaké zvláštní pocity?
Gól platí proti všem soupeřům stejně, takže jestli to bylo proti Litvínovu nebo proti někomu jinému, je v konečném výsledku úplně jedno. Samozřejmě je určitě člověk rád, když vstřelí gól svému bývalému týmu, ale zatím je to jen příprava, takže to zatím takový význam nemá.

V minulých přípravných zápasech nenastoupili vaši spoluhráči proti týmům, ze kterých přišli. Radek Duda nehrál proti Plzni a David Hruška proti Chomutovu. Neplánoval trenér u vás to samé?
Tak to teď vůbec nevím, to byste se musel zeptat jeho osobně. Trenér nám dá ráno sestavu a tím se pak řídíme. Myslím, že to nehrálo takovou roli, jestli Dudák nehrál proti Plzni nebo Hrouda proti Chomutovu. Trenér to spíš bere tak, jak jdou zápasy po sobě, než že by úmyslně nenasazoval hráče.

Jak se vám hraje se současnými spoluhráči, s kým byste případně chtěl hrát?
Sehráli jsme takto první zápas a myslím, že jsme si celkem vyhověli, ale ono se to teď hodně točí, takže uvidíme, jak nastoupíme příště. Vždycky jsem chtěl hrát s Jardou Jágrem, ale to mi asi nevyjde (smích). V mládí jsem hrál se Standou Balánem, tak bychom na to mohli navázat.

Po vstřelení druhé branky Jaromírem Kverkou jste hned inkasovali, v čem byla příčina?
Byla tam určitá nepozornost. Po vstřelené brance jsme se všichni ještě radovali, a tak jsme se ne úplně soustředili na obranu. Byla to chyba všech hráčů na ledě, jinde bych to nehledal a ani bych to moc nerozebíral, prostě nám tam jedna branka bohužel spadla.

V posledním domácím zápase jste dokázali porazit účastníka KHL, Medveščak Záhřeb. S čím půjdete do následujícího zápasu proti Vladivostoku?
Přípravné zápasy jsou téměř všechny stejné, nedá se nijak taktizovat. Budeme si chtít vyzkoušet věci z tréninku a uplatnit je v zápase. Samozřejmě týmy KHL mají určitou kvalitu, takže člověk se rád porovná, jak na tom je v mezinárodní konfrontaci. V týmu také hrají převážně Rusové, takže budeme muset více bruslit.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí!

Související články

Reportáž | út 12.8.2014

Omlazení energetici přehráli i Vervu