HC Energie Karlovy Vary

Starší dorostenci po dobrém začátku podlehli Kolínu

HC Energie Karlovy Vary - Kölner Haie 2:4 (1:1, 0:0, 1:3)
HC Plzeň 1929 - ČEZ Motor České Budějovice 7:5 (1:1, 3:1, 3:3)
O úvodní zápas turnaje staršího dorostu O pohár hejtmana Karlovarského kraje se postarali domácí energetici, kteří v pátek odpoledne vyzvali k souboji hosty z německého Kolína. Zápas byl zpočátku vyrovnaný, ve třetí třetině jim ale soupeř udělil lekci z produktivity a utkání otočil ve svůj prospěch. Ve druhém utkání se střetly celky Plzně a Českých Budějovic, tým ze západu Čech porazil svého soupeře i díky závěrečné přestřelce.

HC Energie Karlovy Vary - Kölner Haie 2:4 (1:1, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 4. Trapl (Vodička, Janata), 51. Vodička (Janata, Čejka) – 14. Alexandrov, 48. Kolb (Berezovskij, Glenser), 51. Schug (Kraus, Schäfer), 59. Glenser (Berezovskij, Kolb). Vyloučení: 4:9. Využití: 2:0

Sestava KVA: Kuchař – Prachař, Havlík, Vodička, Pajk, Beer, Pátek, Kaňkovský – Nguyen (C), Janata, Trapl, Čejka, Vildumetz, Horký, Svoboda, Pastyřík, Davídek, Kaňkovský, Hauzr, Kurfürst

Úvod vyšel domácímu týmu na jedničku. Od prvního vhazování se tlačili svěřenci trenéra Václava Eismanna do útoku, což vyústilo v první vyloučení hostujícího celku. O minutu později usedl na trestnou lavici další německý hráč, což znamenalo dvojnásobnou přesilovou hru. Karlovarští se k dané výzvě postavili čelem a po pár vteřinách se již třepotal puk v síti. Skvěle sehraná kombinace, na jejímž konci stál Martin Trapl a trefil se přesně pod víko.

Hosté se následně otřepali z úvodního náporu Energie a v polovině třetiny převzali iniciativu. Během několika minut se jim podařilo vyrovnat, když se po samostatné akci trefil Arťom Alexandrov.

Druhá perioda už tolik vzruchu jako ta první nenabídla, avšak úplně bez šancí také nebyla. K vidění bylo opět dost velké množství přesilových her, převážně na straně domácí Energie. Ani jednu však domácí využít nedokázali. V největší šanci druhé dvacetiminutovky se ocitl Mike Glenser, jeho samostatný nájezd Ondřej Kuchař bravurně vychytal.

Poslední část zápasu přinesla gólové hody. Jakmile hosté přestáli vyloučení ze začátku třetiny, začali dostávat Karlovarské pod tlak. Domácí se z něj nedokázali dostat a brzy inkasovali. V nepřehledné situaci před bránou se zorientoval Nico Kolb a prostřelil Kuchaře. Přesilové hry hrály v tomto utkání hlavní roli, alespoň ze strany energetiků. Naději na bodový zisk vykřesal právě při početní výhodě vyrovnávací brankou Petr Vodička, avšak to bylo ze strany domácích vše. Závěr zápasu patřil plně jen kolínským hokejistům. Ti se z inkasované branky oklepali hodně rychle a po necelé půl minutě se zásluhou Moritze Schuga dostali do vedení. Místo závěrečného tlaku domácích přišel konečný úder Kolína, když se po rychlém protiútoku prosadil Mike Glenser. Energetici už nedokázali odpovědět, a úvodní utkání tak prohráli rozdílem dvou branek.

Druhé utkání

HC Plzeň 1929 - ČEZ Motor České Budějovice 7:5 (1:1, 3:1, 3:3)
Branky a nahrávky: 16. Sysel (Kokoška, Ivanič), 24. Kantner (Kokoška), 28. Vavřička (Kokoška, Pokorný), 33. Hajšman (Čechura), 42. Kantner (Kokoška), 43. Vavřička (Hajšman, Sysel), 44. Stráský (Sysel, Vavřička) – 7. Vráblík (Starý), 21. Šulek (Farka, Vráblík), 50. Vráblík, 51. Bárta F. (Doktor, Benda), 54. Doktor (Bárta F.). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:3

Tabulka po prvním dni turnaje

                     Z  Skóre  B
1. HC Plzeň 1929     1   7:5   3
2. Kölner Haie       1   4:2   3
3. Karlovy Vary      1   2:4   0
4. České Budějovice  1   5:7   0