HC Energie Karlovy Vary

Hejtmanský pohár rozhodly nájezdy, radoval se Kolín

Starší dorostenci Energie loňské prvenství na domácím turnaji neobhájili. V nedělním finále od konci první třetiny vedli a po soupeřově vyrovnání díky obětavosti a brankáři Kuchařovi dlouho odolávali střelecké převaze Němců, po bezbrankovém prodloužení se však štěstí v nájezdech přiklonilo na stranu Kölner Haie. Pomyslný bronz vybojovaly České Budějovice, které v dopoledním utkání přehrály Plzeň.

Utkání play-off

O 3. místo

HC Plzeň 1929 - ČEZ Motor České Budějovice 2:6 (1:3, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Hajšman (Kokoška, Stráský), 58. Kokoška (Čechura) – 4. Bárta (Šulek), 14. Dvořák, 18. Doktor (Schmidmayer), 21. Šulek (Vráblík, Bárta), 37. Bárta (TS), 52. Tintěra (Farka, Šulek). Vyloučení: 5:9. Využití: 2:1.

Finále

HC Energie Karlovy Vary - Kölner Haie 1:2 sn (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Pastyřík – 33. Erk (Schupping, Lukes), rozh. náj. Dumonnt. Vyloučení: 1:5. Využití: 0:1.

Sestava KVA: Kuchař – Prachař, Havlík, Vodička, Pajk, Beer, Vápeník – Pastyřík, Nguyen, Janata – Trapl, Čejka, Vildumetz – Chodunský, Svoboda, Davídek – Hauzr, Kurfürst.

Konečné pořadí

1. Kölner Haie
2. HC Energie Karlovy Vary
3. ČEZ Motor České Budějovice
4. HC Plzeň 1929

Individuální ocenění

Ceny pro nejužitečnější hráče svých týmů převzali:

Kölner Haie: Oliver Granz.
HC Energie Karlovy Vary: Ondřej Kuchař.
HC Plzeň 1929: Martin Hajšman.
ČEZ Motor České Budějovice: Ondřej Šulek.

Tabulka - základní skupina

                     Z    Skóre  B
1. Kölner Haie       3    8:7    6
2. Karlovy Vary      3   10:10   4
3. HC Plzeň 1929     3   14:10   4
4. České Budějovice  3   11:12   4

Ohlasy po turnaji

Rodion Pauels (Kölner Haie ):Náš cíl před turnajem byl jasný, chtěli jsme vyhrát. Loni jsme skončili na čtvrtém, posledním místě a to jsme chtěli vylepšit. Nakonec jsme za to hodně rádi, že se nám podařilo vyhrát tak dobře obsazený turnaj s dalšími třemi výbornými českými celky, jsme pyšní. Jsem také spokojený s hrou našeho týmu, předvedli přesně to, co jsme chtěli. Výborná byla organizace turnaje, vše proběhlo hladce, jedním slovem top. Pokud dostaneme pozvání i pro příští ročník, tak se ho určitě velmi rádi zúčastníme.


Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Páteční utkání s Kolínem bylo první v letošním předzávodním období, které mělo intenzitu srovnatelnou se zápasy v mistrovské sezoně. Zpočátku jsme měli problém se s tím vyrovnat a problém jsme také měli s fyzickou vyspělostí soupeře, který byl starší. Příliš brankových příležitostí jsme si nevytvářeli, obě branky jsme vstřelili v přesilových hrách. Soupeř nás přečísloval a tím utkání rozhodl. Nedostatky jsme si pak ukázali na videu a ve druhém utkání proti Plzni už došlo k určitému zlepšení. I když kvalita hry Plzně byla na vyšší úrovni, my jsme to vynahrazovali dřinou a bojovností. V utkání s Budějovicemi jsme se už se soupeřem dokázali srovnat, utkání mělo navíc emočně vynikající závěr, když jsme vyrovnali sedm vteřin před koncem a pak jsme vyhráli v nájezdech. Že jsme se zápas od zápasu zlepšovali, bylo vidět i v nedělním finále. Přestože soupeř měl po většinu utkání víc ze hry, nepouštěli jsme ho organizovanou obranou do šancí. Hráli jsme týmově a s nasazením. Bohužel se nám nepovedly nájezdy. Přesto je potřeba obrovské uznání vyjádřit brankáři Kuchařovi, který nás celý turnaj držel.

Na turnaji jsme hráče chtěli vidět v utkáních s vysokou intenzitou. Do té doby jsme odehráli pět utkání, která jsme všechny vyhráli a nejsem si jistý, zda to tak bylo v pořádku. Rozhodně ne vždy jsme byli lepší. V utkáních s vysokou intenzitou pozitivní i negativní rysy hráčů vyplavou mnohem víc. Proto jsme rádi, že jsme turnaj mohli absolvovat. Stále jsme na začátku a momentů, kde se chceme zlepšit, je hrozně moc.


Jaroslav Formánek (ČEZ Motor České Budějovice): Musím říci, že tento turnaj neměl chybu. Vyrovnaní soupeři, krásné zápasy, co víc si můžete přát. Jsme velice spokojeni s předvedenou hrou svého týmu, přijeli jsme sem kompletní. Pravidelně se nám střídaly všechny čtyři formace, nijak jsme sestavu netočili, takže za sebe můžu říci, že jsem velice spokojen. Kluci to výborně zvládli i po fyzické stránce, takže já jim můžu jen poděkovat.


Ladislav Čihák (HC Plzeň 1929): Turnaj se nám velice líbil jak po stránce organizační, tak i po stránce herní. Vše je tady dobře a profesionálně vedené a pokud nás pozvou i příští rok, tak určitě rádi přijedem. Na tomto turnaji jsme měli velmi ořezenou sestavu a dostali zde příležitost hlavně hráči, kteří si jinak příliš nezahrají. Točili jsme celou dobu tři formace, protože jsme víc lidí neměli, a čtyři zápasy ve dvou a půl dnech je na tuto kategorii hodně. Postupně nám docházely síly, a tím přibívaly i chyby na naší straně, takže spokojeni být určitě nemůžeme.