HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka v generálce na MHL smetla Pardubice

Junioři: HC Energie Karlovy Vary - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 5:0 (0:0, 2:0, 3:0)
Karlovarští junioři uspěli v posledním testu před startem nové soutěžní sezony a porazili doma Pardubice vysokým rozdílem. Po bezbrankové první části se v prostřední třetině trefili Gríger a Beránek, ve třetí periodě se poté energetici zásluhou Janaty, Jakuba Vrány a Hrocha prosadili hned třikrát, a tak jednoznačně ovládli poslední přípravný zápas. Každý z brankářské dvojice Fučík - Fečo odchytal polovinu zápasu a ani jeden se za pomoci obrany překonat nenechal. První ostrý duel nové sezony čeká svěřence trenéra Marišky už ve středu, kdy na domácím ledě přivítají tým Atlant Moskevská oblast. Vstup je zdarma, všichni jste pochopitelně zváni.
Příprava juniorů na sezonu, přát., so 30.8.2014, KV Arena
Karlovy Vary
Pardubice
5:0
0:0, 2:0, 3:0
Branky a nahrávky: 25. Gríger (Šimek), 37. Beránek (Šimek), 52. Janata (Molnár), 56. J. Vrána (Táborský), 59. Hroch (Gríger, Beránek). Rozhodčí: Kostourek – Schopf, Červenka. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 35. Průběh utkání: 5:0.
Karlovy Vary: Fučík (30. Fečo) – Šafář, Šimek, Weinhold, Běhal, Michálek, Kečkeš, Rulík, Hroch, Zadražil (A), Beránek, J. Vrána, Táborský (C), Gríger, Janata, Rubeš, Orság, Molnár, Rothlisberger
Pardubice: Vejmělka – Procházka, Škvor, Pilný, Franc, Vyskočil, Velinský, Babka, Krajňák, Panna, Veselý, Poulíček, Pipek, Bohunek, Hlaváček, Kysela

Komentář k utkání

V první třetině přípravného zápasu mezi Karlovými Vary a Pardubicemi branka nepadla, přestože hlavně domácí dokázali zahrozit. Hosté se trochu hledali a vydrželo jim to vlastně po celé utkání. Energetici měli navrch i díky dvěma početním výhodám, které hráli, prosadit se však nedokázali. Šimek to zkoušel několikrát od modré, gólman si ale poradil, a tak byl po první části stav 0:0.

Na začátku druhé periody už se ale domácí v přesilové hře dokázali prosadit. Vyloučen byl bývalý energetik Škvor, Vejmělka vyrazil Šimkovu střelu jen na hůl Davida Grígera, a ten otevřel gólový účet zápasu. Pardubice mohly odpovědět vzápětí, když hrály minutovou přesilovku pěti proti třem, defenziva Energie ale odolala. Ve 37. minutě se navíc dokázal trefit Ondřej Beránek, a tak mohli jít domácí do kabin s úsměvem na tváři.

Úsměv jim vydržel i ve třetí třetině, ve které obrana hostů působila dost děravým dojmem, a Karlovy Vary tak měly dost prostoru pro útočení. Pardubičtí se sice poměrně dlouho bránili vytrvalému náporu soupeře, v 51. minutě ale vstřelil třetí branku Energie Jiří Janata.

Domácí poté přežili přesilovou hru soupeře a v 56. minutě znovu udeřili, tentokrát překonal gólmana po přihrávce Táborského Jakub Vrána. Vypadalo to, že zápas už se v klidu dohraje, energetici se ale nespokojili ani s čtyřbrankovým vedením a těsně před koncem upravil na konečných 5:0 Daniel Hroch.

Fotogalerie