HC Energie Karlovy Vary

David Hruška: Rozhodovat budou přesilové hry

První extraligové kolo nevyšlo energetiků úplně tak, jak si asi představovali. Po špatném výkonu si od Litvínova vysloužili pětibrankový příděl a mohli děkovat Tomášovi Závorkovi, že inkasovaných branek nebylo ještě více. Střeleckou mizérii se snažil překonat i David Hruška, avšak ani tento pověstný kanonýr neměl v tomto zápase štěstí.

Davide, jak byste zhodnotil páteční nepovedené utkání?
Tohle utkání se hodnotí velmi těžko. Myslím, že výsledek neodpovídá předvedené hře. Do šestatřicáté minuty jsme hráli se soupeřem vyrovnanou partii, měli jsme dokonce dvojnásobnou přesilovku, ale nedali jsme ani jeden gól. Následně nám to tam napadalo po chybách v obraně a už jsme se vezli.

Přesilovky se dnes opravdu nedařily, přitom jste je ale na konci přípravy hodně trénovali. Dělá vám stále problém adaptace na větší útočné pásmo?
Sám nevím, proč to nešlo, v každém zápase je to jiné. Někdy to vyjde, někdy to nevyjde, musíme se nad tím zamyslet, sednout si, rozebrat to a samozřejmě to pak ukázat na hřišti při zápase. Myslím, že to není problém, to by měla být naopak výhoda. Nechci se na nic vymlouvat, prostě nám to nešlo.

Shodneme se tedy, že zlomový moment přišel ke konci druhé třetiny?
Určitě, nevyužité přesilovky a dva rychlé inkasované góly jsou rozhodující vždy, nejen za stavu 0:1. Jak už jsem říkal, když neproměníme přesilovku 5 proti 3, tak si ani nezasloužíme vyhrát.

Přitom ve druhé třetině jste se sám hodně dral do zakončení, byla to vaše vlastní iniciativa, nebo jste dostal podnět od trenéra, abyste vzal zakončení za sebe?
Ne to ne, byla to má vlastní vůle. Od toho já tady přeci jsem, abych střílel branky, chodil do toho útoku, připravoval ty šance. Samozřejmě když se nedařilo ostatním, tak jsem to vzal na sebe, ale nikdo nedokázal protrhnout tu střeleckou smůlu. Prostě jsme dnes tahali za kratší konec provazu a domácí zaslouženě vyhráli.

Na začátku přípravy jste nastupoval s Radimem Hruškou, nyní máte ve své formaci Stanislava Balána. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Mně je celkem jedno, koho na centru budu mít, když mi to s ním půjde. Se Standou jsem odehrál už poslední dvě přípravná utkání, ale nijak velkou změnu oproti Radimovi v tom nevidím. Nesmíme dělat takové chyby, jaké děláme, pak to možná půjde.

Bohužel jste navázali na střeleckou mizérii z posledních dvou přípravných zápasů. Je to kvalitou soupeřů, nebo je to spíše někde uvnitř týmu?
Nevím, jak říkám, musíme se na to zaměřit. Myslím a doufám, že to v jednom zápase prolomíme a rozstřílíme se. Měli bychom se soustředit hlavně na ty přesilovky, jelikož ty budou v této sezoně rozhodovat zápasy.

Ve druhém kole vás čeká první domácí zápas, přijedou Vítkovice. S čím do utkání půjdete?
Vítkovice jsou nepříjemný soupeř, hokej s nimi je vždy náročný, ať se hraje v jakémkoliv týmu, doma či venku. V tomto zápase musíme udělat tři body, bude to sice těžké, ale dáme do toho všechno.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí!

Související články

Reportáž | pá 12.9.2014

První kolo body nepřineslo

Preview k zápasu | pá 12.9.2014

K prvnímu kolu na malé derby do Litvínova!