HC Energie Karlovy Vary

Harant: Přesilovky jsme pečlivě trénovali a vyplatilo se

Po prvním vítězství v sezoně, navíc nad favorizovanou Spartou, byli hokejisté A-týmu v dobrém rozpoložení. A jinak tomu nebylo ani u autora druhé branky, slovenského beka a navrátilce do karlovarské sestavy, Tomáše Haranta. Ten si v našem rozhovoru pochvaloval hlavně povedené přesilové hry.

Dnes jsme viděli úplně jinou Energii, než v předchozích utkáních. Co se změnilo?
Myslím si, že už od poloviny domácího zápasu s Vítkovicemi jsme hráli daleko lépe. V Plzni jsme to potvrdili. Škoda, že jsme už nedokázali vedení navýšit, protože jsme si z Plzně chtěli nějaké body rozhodně odvézt. Dnes jsme jen plnili to, co jsme si řekli v kabině a hlavně nám vyházely přesilové hry. Ty nakonec rozhodly.

Ano, dnes byly početní výhody velkou zbraní. Vy jste je hodně vylepšili, zaměřili jste se v tréninku speciálně a hlavně na ně?
Ano, určitě. Dnes všechny branky padly z přesilových her, po celou sezónu budou velkou zbraní, takže se není co divit, že jsme je trénovali více. V předchozích zápasech nám moc nešly, takže i proto jsme je stále trénovali a chvála bohu, že nám to tam dnes napadalo.

Jak bylo pro obranu obtížné ubránit osobnosti v týmu soupeře?
Určitě jsme to neměli jednoduché. Důležité bylo, že jsme výborně ubránili první třetinu, ve které měli hodně brankových příležitostí, ale naštěstí žádnou nevyužili. A potom jsme se už dostali na koně a po těch vstřelených brankách to z nás už spadlo. Věřili jsme si a jsme rádi, že jsme vyhráli. To se nám určitě bude hodit i do dalších utkání, protože budeme více v klidu a nemusíme už čekat na první body.

Nepříjemný byl dnes například bývalý energetik Lukáš Pech. Často se pošťuchoval hlavně s Radkem Dudou, vnímal jste to nějak?
Ale vůbec ne, to jsou standardní věci, které se během zápasu obyčejně dějí. Jsou jich skutečně mraky. Takže nevím, osobně jsem to nijak nevnímal.

V prvním útoku hrál dnes namísto Štalse na levém křídle Michal Vachovec. Zdálo se, že do první lajny zapadl rychle. Jak se vám s ním hrálo?
Myslím si, že zapadl skvěle a hrálo se mi s ním dobře. Hlavně vzadu nám velmi pomáhal. A stejně tak dobře rozděloval puky do útoku. Myslím tedy, že byl velmi platný.

Související články

Preview k zápasu | čt 18.9.2014

Energie potřebuje body, v cestě stojí Sparta

Notes k zápasu | čt 18.9.2014

V KV Areně se proti sobě postaví dvě věže