HC Energie Karlovy Vary

Vojtěch Tomeček: Stále na sobě musíme pracovat

Hokejisté karlovarské Energie porazili Slavii Praha 4:2. Spravili si tak chuť po prohraném zápase v Mladé Boleslavi. Jedním ze střelců byl Vojtěch Tomeček, který se prosadil ve 44. minutě v přesilové hře. „Musíme také konečně začít získávat body venku a ne jen doma,“ uvedl krátce po zápase.

„Po utkání jsme samozřejmě spokojeni. Chtěli jsme tři body a ty máme,“ usmíval se po zápase. Ale dvě třetiny se Energie se Slavií přetahovala o každý centimetr ledu. „Stále nás dotahovali. Naštěstí se nám povedlo urvat zápas na naši stranu,“ přidal.

Zápas zřejmě zlomila branka na 3:2. Právě ta, kterou vstřelil Vojtěch Tomeček. „Možná to tak bylo, ale podle mého rozhodl týmový výkon a naše trpělivost,“ myslí si.

Hru pražského celku z O2 arény měli energetici dobře nastudovanou. „Podívali jsme se na ně na videu. Tak jako na každý jiný tým. Trenéři nás upozornili na několik věcí a ty jsme si pohlídali,“ usmíval se mladý útočník, který letos vstřelil už tři góly.

Energie hrála dohromady sedm přesilových her. Využila ale jen jedinou. „Samozřejmě že je to málo. Na druhou stranu to byla ta, která nakonec utkání rozhodla, takže i za to jsme rádi,“ okomentoval střeleckou potenci Energie v početní výhodě.

V KV Areně Energie výborně brání. Na ledě soupeřů je to ale jinak a z venku dosud nedovezla ani bod. „Nevím. Musíme si to všichni nějak srovnat v hlavě. Doma nám to jde, ale venku se nám směrem dozadu nedaří. Nějak na tom musíme zapracovat,“ řekl Tomeček, který také zhodnotil zisk tří bodů z víkendu. „Tři body jsou dobré, ale šest by samozřejmě mnohem lepší,“ pokračoval.

Začátek soutěže Energii moc nevyšel a veřejnost jí pasovala na poslední příčky. Po třech kolech byla bez bodu. Po sedmi jich má na kontě devět a pomalu se posouvá v tabulce směrem vzhůru. „V mužstvu je pohoda, ale není to stoprocentní. Musíme konečně začít získávat body venku a ne jen doma,“ dodal na závěr Vojtěch Tomeček.

Související články

Reportáž | ne 28.9.2014

Energie doma získala další tři body

Preview k zápasu | so 27.9.2014

Vrátí se Energie doma na vítěznou vlnu?