HC Energie Karlovy Vary

Energie vyhrála, ale...

Karlovarští hokejisté zvítězili v 1.kole Tipsport cupu nad prvoligovou Kadaní 1:0 a zajistili si tak postup do další fáze poháru. Nejtěsnější poměr skóre však napovídá, že utkání bylo vyrovnanější, než by se dalo čekat.
Účastník 1.ČP ligy pojal zápas opravdu prestižně a všemožně se snažil extraligovému favoritovi jeho postup ztížit, což se mu nakonec i povedlo. Kadaňští hráči, hnaní tučnými prémiemi, které vedení tamějšího klubu vypsalo za případný postup a také touhou zviditelnit se, bojovali na doraz a bez respektu. Naproti tomu někteří hráči Energie zápas viditelně podcenili a jejich přístup k utkání nebyl právě nejlepší.

Zápas pro Energii nakonec rozhodla jediná střela Marka Topoliho ze 24.minuty. Postup tedy zajištěn, udivené a chvílemi nechápavé pohledy v očích některých karlovarských fanoušků však mluví za vše. Jak je možné se takto trápit s týmem z nižší ligy, když ostatní extraligové kluby zvládly své zápasy daleko lépe než naše mužstvo? Odpověď na tuto otázku nám po zápase dal trenér Kadaně Otakar Vejvoda, když řekl, že takto zápasy na začátku sezony prostě vypadají. A věděl, o čem mluví. Kadaň totiž nikdy, a to ani ve zmiňované 1.ČP lize neválcovala soupeře gólovými příděly, spíše naopak, Kadaň, to je symbol obrany a disciplíny. Nelze tedy očekávat, že se proti takovému soupeři dá nastřílet mnoho gólů.

Přes všechno, co tu bylo napsáno, ale také nic neomlouvá naše hráče, že nedokázali proměnit více šancí. Těch si totiž vytvořili spoustu, produktivita nebo chcete-li efektivita jejich využívání byla ovšem opravdu žalostná. Doufejme, že v dalších zápasech předvedou hráči Energie lepší podívanou než v pátek, a že se jejich výkon bude podobat spíš tomu, co předvedli proti Avangardu Omsk.

Související články

Reportáž | čt 1.8.2002

Na úvod prohra s Omskem