HC Energie Karlovy Vary

Jiří Běhal: Za dva body jsme nesmírně šťastní

Karlovarští junioři mají za sebou další vítězství na domácím ledě. Tentokrát se však vůbec nerodilo lehce. Vlčí smečka prohrávala po dvou třetinách s Čerepovcem 0:3, přesto se nakonec radovala z vítězství 4:3 po samostatných nájezdech. Vydařený závěr hodnotí jeden z hráčů, kteří v Karlových Varech působí první sezonu, třinecký odchovanec Jiří Běhal.

Jirko, jak byste zhodnotil první utkání s Čerepovcem?
Utkání to bylo velice zvláštní. Jsem ale neskutečně rád, že jsme z něho nakonec vytěžili dva body. Snažili jsme se jít hodně do brány, což se nakonec vyplatilo.

Soupeř urputně bránil a na góly jste se hodně nadřeli, že?
Přesně tak, jak říkáte. Hodně jsme jezdili po rozích, odkud branky nepadají. Jejich brankář mohl být v klidu, jelikož jsme dvě třetiny vůbec nechodili do brány. Trenér nás před třetí třetinou nabádal k tomu, ať jeden hráč neustále stojí na brankovišti a cloní, což nakonec přineslo úspěch.

Jaké to je na psychiku, když celou dobu tlačíte a pak prohráváte 0:3?
Určitě to není nic jednoduchého. Celkově nejsme v téhle sezoně moc zvyklí prohrávat. Ale je třeba si zvykat. Jsme hrozně rádi, že jsme to nakonec zvládli otočit alespoň za dva body.

Vy osobně jste měl velkou šanci na začátku třetí třetiny. Před sebou prázdnou branku, co se tam stalo?
Viděl jsem, že mám před sebou prázdnou branku. Proto jsem se snažil co nejrychleji vystřelit. Podařilo se mi to zvednout, ale bohužel jen do brankářova příložníku. Myslel jsem, že je to gól, škoda.

Jak jste viděl situaci na konci druhé třetiny, po které vám rozhodčí neuznal gól?
Já jsem si od první chvíle myslel, že to byla vysoká hůl. Rozhodčí ale ukázal, že branka platí, proto jsem doufal, že své rozhodnutí nezmění. Oni ale právem protestovali a nakonec gól správně neplatil.

Jaká byla nálada por druhé třetině? Jak jste se burcovali?
Hlavně jsme si řekli, že musíme zjednodušit hru a chodit do brány. Nakonec se to ukázalo jako správná taktika, jsme za to rádi. Rozhodly nájezdy, na které si věříme, protože máme dobré střelce, což se jenom potvrdilo.

Soupeřili jste o první místo s Lokem, sledovali jste jejich průběžný výsledek?
Koukali jsme se pouze před zápasem, protože začali dřív. Během našeho utkání už na to ale nebyl čas. Soustředili jsme se především na náš výkon.

Jak byste zhodnotil dosavadní sezonu ze svého pohledu?
Já jsem tady maximálně spokojený. Ze začátku to pro mě nebylo jednoduché. Musel jsem si zvyknout na nový styl hokeje. Hráči jsou v této soutěži nesmírně šikovní. Ale myslím, že jsem zvykl rychle a mé hodnocení je zatím určitě kladné.

Děkuji za rozhovor.

Související články